Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 22 maja 2024, o 20:54


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lip 2020, o 17:10 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 759
Pomógł: 37

Siema.
Bawiliście się radiem w B4a? Potrzebuje adresu do Open.fm.
Ogólnie większość stacji działa. Na co dzień używam Antyradia
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Ogólnie działają stacje ,które maja podany port ale nie znalazłem takiego adresu do Open.fm .Te co znalazłem
wyglądają tak http://gr-relay-4.gaduradio.pl/13%2018 albo podobnie.
Może ktoś z was to ogarną i podzieli sie działającym linkiem pod B4a



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 11 lip 2020, o 19:25 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 759
Pomógł: 37

Niestety ale to jest to samo. Gdy jest podana nazwa http:// jakieś_radio:8888 to działa, a jak jest tak jak ma open.fm to player w b4a http://stream.open.fm/108 tego nie obsługuję albo ja nie umie tego zrobić.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 11 lip 2020, o 21:01 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 759
Pomógł: 37

Taki mądry to i ja jestem :) Szukałem już wszędzie i to dość długo. Dlatego tu napisałem ,bo może już ktoś to ogarna.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2020, o 11:47 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 10 sty 2018
Posty: 159
Pomógł: 11

Witam
Tutaj masz przykład radia internetowego z B4...to tylko sposób na odtwarzanie muzyki w tle, tak żeby android nie zabił po chwili procesu odtwarzania... Co do linków to musisz samemu spróbować wyłuskać te dane z poziomu przeglądarki wchodząc w tryb programisty(podgląd HTML) Niestety nie zawsze jest to możliwe...ale da się. Trochę zabawy i gra muzyka...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2020, o 12:00 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 lut 2015
Posty: 24
Pomógł: 1

A taki link: https://open.fm/play/108 ?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2020, o 12:17 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 759
Pomógł: 37

Ogólnie radio jako radio działa. Nie potrzebuje w tle.Radio gra w czasie gdy jest uruchomiona moja apka. Problem tylko z tymi adresami. Akurat większość tych co mnie interesuje to nie mogę odpalić.
Roger taki sam link wkleiłem pisząc ,ze taki adres nie działa. Musi kończyć się :88678 przykładowy port.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2020, o 12:29 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 10 sty 2018
Posty: 159
Pomógł: 11

Czego używasz do odtwarzania tego strumienia?
Spróbuj tego adresu, tak wyłuskałem dla przykładu
https://stream.open.fm/2?type=.aac&user ... _group=WWW

------------------------ [ Dodano po: 38 minutach ]

Spróbuj jeszcze Exoplayer-a zalecany przez Erela
https://www.b4x.com/android/forum/threa ... 2/#content


Autor postu otrzymał pochwałę


Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2020, o 13:49 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 759
Pomógł: 37

Używałem tego.Standardowy player z biblioteki audio
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Ale player podrzucony przez ciebie ruszył praktycznie od razu. Wystarczy tylko dopasować go do mojej apki. Dzięki!



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2020, o 14:31 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 10 sty 2018
Posty: 159
Pomógł: 11

grzeniu 73 napisał(a):
Używałem tego.Standardowy player z biblioteki audio
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Ale player podrzucony przez ciebie ruszył praktycznie od razu. Wystarczy tylko dopasować go do mojej apki. Dzięki!

Do odtwarzania strumieni jest też specjalny odtwarzacz systemowy MediaPlayerStream, też powinien działać... Ale przerób sobie na Exoplayer..

PS. Tutaj link, którego nie umieściłem wcześniej. To przykład radia internetowego działającego w usłudze (w tle)..
https://www.b4x.com/android/forum/threa ... ost-693336



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2020, o 15:33 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 759
Pomógł: 37

Exoplayer działa tak jak chciałem. Chce mieć radio w swojej apce ,bo mam tablet zamiast radia w samochodzie. Odpalam i wszystko sie uruchamia automatycznie nie muszę grzebać szukając jakiegoś radia. Wyłącza po wyjęciu kluczyka. Teraz mogę sobie dodać kilka stacji poza antyradiem i przełączać bez szukania.
A tak na marginesie to zauważyłem,ze jest nowa wersja B4a:)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lip 2020, o 12:01 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2013
Posty: 432
Lokalizacja: Gostyń / Poznań
Pomógł: 25

A próbowałeś wpisać port 80 lub 8080?

_________________
Podpis...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lip 2020, o 12:11 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 759
Pomógł: 37

Nie. Nie próbowałem. Jednak temat już jest rozwiązany. Inny player rozwiązał sprawę



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lip 2020, o 13:19 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 10 sty 2018
Posty: 159
Pomógł: 11

Witam do odtwarzania strumieni jest systemowy MediaPlayerStream i Exoplayer... Na MediaPlayer nie pójdzie...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO