Do zestawu podłączyłem moduł GSM SIM900A: - klawiszem inicjuję wysłanie SMS o treści "ZŁODZIEJ"
Na smartfonie moja apka: - wł.SMS-em LED-a w zestawie (wł. alarmu) - wył.SMS-em LED-a (wył. alarmu) - sprawdzenie stanu wł/wył i jeszcze kilka rzeczy typu config
Problem nr 1: w smartfonie otrzymuję SMS-a "ZŁODZIEJ" w polu EditText, dostaję też info głosowe z TTS, ale w smartfonie w Wiadomościach nie otrzymuje informacji, że coś odebrałem.
Problem nr 2: LED się włącza i wyłącza, na wyświetlaczu widzę otrzymaną wiadomość, natomiast jak sprawdzam ilość wszystkich otrzymanych wiadomości w module GSM komendą: AT+CMGL="ALL", to pokazuje tylko jedną i to sprzed 2-tygodni. To może nie taki duży problem jak problem nr 1.
Czegoś tu nie rozumiem. Wydawałoby się, że jeśli otrzymuję SMS-a, to póki jego nie usunę, np. komendą AT+CMGD=nr, to będzie wisiała w pamięci.
Jeśli ktoś ma jakieś podpowiedzi, to ja chętnie.
------------------------ [ Dodano po: wczoraj, o 15:47 ]
Problem nr 1 sam się rozwiązał. Aż wstyd się przyznać. Jak dorobiłem klawisz- wyjście z aplikacji i nim wychodzę, to wszystko działa jak należy.
------------------------ [ Dodano po: wczoraj, o 15:47 ]
Problem nr 2 jakby pozostał. Niby nie ma znaczenia, bo odbieram SMS-y typu wł/wył czy stan konta lub inne typu: zapamiętaj nr z którym nasz się kontaktować.
------------------------ [ Dodano po: 2 lip 2016, o 15:47 ]
W każdej wolnej chwili bawię się w/w układem.
Problemów mam wiele, ale nie nadają się na forum.
Powiem tylko, że nie wszystko jeszcze chodzi jak autor sobie tego życzy.
|