Harry napisał(a):
poczta wychodzi z domeny atnel.pl który ma adres 94.x.x.x ale po pingnięciu tego IP zgłasza się domena *.tld.pl, a nie atnel. Pewne serwery pocztowe uznają to za próbę oszustwa i z automatu blokują. Nie byłoby tego, gdybyście mieli serwer dedykowany, a macie virtualkę bodajże w ovh.
Zrób sobie prosty test:
ping atnel.pl
a potem
ping -a adres który zwrócił poprzedni ping
Panowie ale ja sobie z tego DOSKONALE zdaję sprawę ... i jeszcze raz powiem, nie będę podejmował żadnych ale to żadnych kroków bo te "pewne serwery" to tylko
gmx.de
web.de
a cały świat i wszystkie serwery nie mają z tym problemu ... co więcej ze zwrotek z gmx.de i web.de wiem że nie chodzi o żadne revdnsy tylko o kocią blaklistę i mam to zupełnie gdzieś - zero reakcji.
Do tej pory sobie z tym radziłem w ten sposób że prosiłem takiego klienta pisząc z innego prywatnego mojego konta dokładniej mówiąc z o2.pl żeby sobie klient założył adres na jakimś normalnym polskim serwerze pocztowym albo na gmailu czy yahoo i NIGDY nie było problemu - KAŻDY chętnie zakładał i od tej pory swobodnie działa sobie z naszym sklepem i naszą firmąi podkreślam NIE BĘDĘ tego zmieniał więc proszę nie drążyć dalej tematu bo niestety na dzisiaj nic innego mnie nie interesuje. I nie mówię tego broń BOŻE z jakąś złością czy irytacją za podpowiedzi wasze itd ...
raczej chciałbym, żeby do autora wątku i innych przebiła się ta informacja którą napisałem i podkreśliłem na czerwono - bo tylko tak będziemy działać
Oczywiście jeśli klient chce i czyta ten wątek to może spróbować tak jak napisał micy dodawać tam nas do jakiejś białej listy ale czy to pomoże nie wiem ... ja wiem że jak założy sobie klient pocztę na gmail.com to od razu jest 100% rozwiązanie pomyślne, proste, łatwe, szybkie i NAJLEPSZE
www.youtube.com/mirekk36 ]