W związku z tym, że jest to mój pierwszy post, chciałbym podziękować panu Mirkowi za ultra ciekawą serię poradników o SSD1306.
Od dłuższego czasu próbuję uporać się z dość dziwnym problemem z wyświetlaniem. Podczas przesyłania zawartości buforu do wyświetlacza, obraz przesuwa się według nie zrozumiałej dla mnie reguły.
Dodam, że wcześniej z pustym buforem wyświetlacz potrafił nie "wymazać" się do końca. Wyświetlacz podłączony mam do Arduino. Niestety nie jest to wyświetlacz, ze sklepu Atnel (kupiony na allegro przy okazji innego zakupu). Czy powodu problemu spodziewać się po stronie sprzętowej, czy jednak programowej. Poniżej załączam aktualny kod.
Problem rozwiązany. Nie wiem jak mogłem wcześniej nie pomyśleć, że jeśli producent wyprowadził RST i CS to obydwa muszą być na 1. #define USE_CS 1 #define USE_RST 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości