Napisałem sobie programik który ma na wyświetlaczu 7-segmentowym wyświetlać sekundy i minuty. Jest to wyświetlacz poczwórny i koncepcja jest taka, że dwie pierwsze cyfry mają wyświetlać sekundy a dwie ostatnie minuty. Napisałem sobie funkcje które są odpowiedzialne za wyświetlanie zmiennych na odpowiednich wyświetlaczach. Napisałem tez funkcję która zlicza sekundy i za każdym wyjściem z pętli for ma się inkrementować zmienna "minuty" lecz dzieje się to tylko raz, program wchodzi dalej do pętli for zliczając sekundy, ale minuty pozostają bez zmian. Nie mam już pomysłu jak do tego podejść. Próbowałem różnych sposobów, ale każdy zawodzi. Myślę że to jest coś banalnego i oczywistego ale nie potrafię znaleźć przyczyny.
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
d_led.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
d_led.h
język c