Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 24 lut 2025, o 19:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 wrz 2015, o 17:16 
Użytkownik

Zachęcony kursami mojego imiennika "Basic for Android", postanowiłem sobie sprawić smartfona. Jako, że już mam dystans wzrokowy (z wiekiem potrzebna jest coraz dłuższa ręka by dobrze czytać), postanowiłem sobie sprawić urządzenie o dużym ekranie. Jednym zdaniem: Manta msp5004 i zacząłem zabawę. Moja radość trwała krótko, bowiem okazało się, że B4A bridge się zainstalował, ale już nie mógł się zainstalować B4A designer, oraz po załączeniu Bidge nie wykazywał ochoty do połączenia się z B4A na komputerze.
Początkowo przypisałem to zbyt wcześnie zainstalowanemu Trialowi B4A, ale gdy podłączyłem "lichawy" tablet Aqa, to uzyskałem połączenie i nawet udała mi się kompilacja testowa. Czyli nie tu jest przyczyna.
Następnie chciałem sprawdzić jak przebiega transfer po kablu USB. I tu znowu niemiłe zaskoczenie. System nie znalazł sterowników. Wygląda na to, że będę skazany na ciągłe kuglowanie kartą pamięci, a ta jak na złość jest zakopana pod kartą SIM. To niezbyt miła perspektywa. Tyle żalu, mam zapytanie do ewentualnych posiadaczy czy mają sterowniki msp5004, ewentualnie jakiś link.
Niestety producent wychwalając swój wyrób nie zadbał o powiedzmy nieco nietypowych użytkowników.
Albo ukrył sterowniki tak, by ich nie znaleźć.
Pozdrowienia MK.

PostNapisane: 12 wrz 2015, o 18:10 
Użytkownik

http://www.manta.home.pl/poland/sterowniki.html

http://www.manta.info.pl/forum/sterowni ... ttach=2451

poszukaj tu, ale nie wydaje mi się byś znalazł , tak to już jest z mantą
ciesz się że się włącza bo te szmartfony to raczej ogólnie nie działają

teoretycznie powinno to dzia... super sprzęt działać na standardowych driverach windows

PostNapisane: 12 wrz 2015, o 18:40 
Użytkownik

Manta to czyste zło. Miałem do czynienia z kilkoma produktami tej firmy z różnych segmentów i zawsze byłem niezadowolony. Może pomyśl o sprzedaży i wymianie na coś pewnego lecz używanego.

PostNapisane: 13 wrz 2015, o 09:47 
Użytkownik

Szkoda :x . Żona wzbogaci się o nowy gadżet. A jeszcze jedno pytanie gdzie jest zlokalizowany plik wynikowy (tzw. apk_a) B4A? Może wówczas generowałbym pliki na tablecie a pliki wynikowe przenosiłbym przez kartę pamięci lub poprzez sparowanie PC_ ze smart-fonem po WiFi. Może głupie pytanie, ale czasem taka frustracja działa ogłupiająco :shock:
Pozdrowienia MK.

PostNapisane: 13 wrz 2015, o 11:55 
Użytkownik

Prawdopodobnie za wcześnie uderzyłem w dzwony alarmu. Wystarczyło pogrzebać w opcjach USB smartfona, by ten sobie znalazł i zainstalował sterowniki. Trochę techniki i nie ogarniam. Pewnie wizja oddania telefonu żonie podziałała mobilizująco :lol: . Niestety nie łączy się przez bridża :( . Pozdrowienia. MK

PostNapisane: 13 wrz 2015, o 18:30 
Użytkownik

Poskromiona Manta. Wystarczył przekopiować i zainstalować B4A designer'a by wszystko zaczęło się zachowywać przyzwoicie. A swoją drogą dlaczego zniknął ze sklepu Google B4A designer? Czyżby była szykowana aktualizacja? Temat uważam za zamknięty MK.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1