Dzień dobry
Zwracam się z następującym problemem:
Otóż postanowiłem krok po kroku, zgodnie z poradnikiem z bloga o instalacji Eclipse Mars od a do z zainstalować nie tylko wspomniany program, ale też wszystkie pozostałe narzędzia, włącznie z AVR pluginem, najnowszym MkAvrCalculatorem i nawet na nowo z Javą 32 bitową dla świętego spokoju. Zrobiłem to wszystko na nowo z takiego powodu, że pracując wcześniej z Eclipse Galileo pojawił mi się taki błąd, że nie mogłem przy zakładaniu nowego projektu (ani też potem) wybrać rodzaju mikrokontrolera. Poszperałem na forum w celu znalezienia odpowiedzi i w związku z tym, że głównie wskazywano na problem z Javą lub pluginem, a nie mogąc ani w ten ani żaden inny konwencjonalny sposób wyjść z tego problemu, postanowiłem pousuwać wszystko (poza sterownikami do usbasp) i łącznie z nową JAVĄ zainstalować na nowo po kolei według wspomnianego wcześniej poradnika pana Mirka (już z przesiadką na MARSa). No i po instalacji, w momencie utwarzania nowego projektu znowu pojawiło się to samo:

Nadal nie mogę wybrać mikrokontrolera. Jeśli zrobiłem wszystko według poradnika, w którym pan Mirek naprawdę wyłożył wszystko od podstaw, to gdzie może leżeć mój błąd?
Pozdrawiam serdecznie i proszę o wyrozumiałość.
Krzysztof