Witam szanowne forum.Po czasie wruciłem do tematu wizytówki i prawdę mówiąc nie mogę zbytnio ruszyć dalej.Postanowiłem rozwiązać problem znikających tekstów po wyłączeniu i ponownym włączeniu zasilania.Zająłem się tematem pamięci eeprom.Obejrzałem 3 razy poradnik P.Mirka o strukturach i eeprom.Przeczytałem tematy z BB.Poczytałem trochę na forach.Jak się tego słucha,czyta....,to wydaje się to stosunkowo zrozumiałe,ale jak przychodzi do napisania programu,to się jakoś on nie chce słuchać

.Rozumiem,że powinienem zapisać dane z pamięci ram do pamięci eeprom.Następnie przy uruchamianiu urządzenia program powinien wczytać dane z eeprom do ram.Powinienem utworzyć dodatkowy przycisk i po wpisaniu nowego tekstu po prostu go przycisnąć,co skutkować będzie zainicjowaniem komendy zapisu z ram do eeprom.Kożystam z:
void copy_ram_eem(void);
{
eeprom_write_block(i dalej nie wiem,jak zapisać tablicę char z napisem np.Robert);
}
Chcę zapisać np. tablicę z moim imieniem Robert
char linia1[17] = "Robert";
bo akurat taki napis utworzyłem przyciskami na zestawie uruchomieniowym.Proszę o nakierowanie mnie,jak powinienem to zrobić.Ponadto jak krok po kroku prawidłowo wstawić listing z kodem.Wybrać C,czy c#,czy klikać na kratkę z zielonym kolorem....Wybaczcie,ale to moje raczkowanie i nie chcę uwag od administratora.Pozdrwaiam.Robert.