Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 24 lip 2024, o 13:42


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2023, o 22:59 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 22 lip 2018
Posty: 31
Pomógł: 0

ObrazekObrazek

Witam.
Jestem początkujący, wiec proszę o wyrozumiałość.
Problem polega na tym że przy wgrywaniu programu dla wyświetlacza LCD pojawia się taki błąd jak na załączonym obrazku.
Komunikacja między AVR a USB jak widać jest ok.
Po wystąpieniu problemu spróbowałem wgrać wcześniejszy program i tam już błąd nie wyskoczył, czyli wychodzi na to że problem może dotyczyć ustawień w projekcie.
Czy ktoś z Was coś wie na ten temat??



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 kwi 2023, o 00:11 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 22 lip 2018
Posty: 31
Pomógł: 0

Sprawa wyjaśniona. Nie było tematu



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 kwi 2023, o 07:30 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 27291
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1041

Używasz jakiejś archaicznej wersji programu, dlaczego nie aktualizujesz na bieżąco ? Przy takim podejściu wkrótce właśnie będziesz miał problemy z programem nie do rozwiązania.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 11 kwi 2023, o 16:06 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 2575
Pomógł: 128

A co bylo przyczyną? Będzie dla potomnych.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 11 kwi 2023, o 17:08 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2015
Posty: 315
Lokalizacja: Czerwionka-Leszczyny
Pomógł: 22

Na pewno nie miał ustawionego programatora w projekcie.
Project/Properties/AVR/AVRDude

_________________
http://www.avrboss.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 kwi 2023, o 10:14 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sty 2016
Posty: 1159
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 93

mirekk36 napisał(a):
dlaczego nie aktualizujesz na bieżąco ?
Mirku, przecież jest zaktualizowany. To tylko przedpotopowy wygląd aplikacji (styl windowsa 98 chyba)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 kwi 2023, o 13:34 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2015
Posty: 315
Lokalizacja: Czerwionka-Leszczyny
Pomógł: 22

Mirkowi raczej chodziło o MkAvrCalculator, bo najnowsza wersja to build 103 a u ciebie jest 92.

_________________
http://www.avrboss.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO