Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 22 lis 2024, o 21:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lut 2014, o 01:33 
Nowy

Witam,

aby nie tworzyć nowego tematu, podczepię się tutaj.

Na wstępie dodam, że forum odwiedzam już od dawna, ale jakoś nigdy nie miałem potrzeby aby założyć konto :) Poradniki Pana Mirka były mi w zupełności wystarczające ;) (serdecznie pozdrawiam!)

Przejdźmy do rzeczy: zacząłem pisać dość podobny program, tylko ze w Visual Studio 2010 C++; Myślę, że w moim przypadku nie robi to zbyt znaczącej różnicy, ponieważ mój problem jest dość dziwny (przynajmniej dla mnie); Chodzi o to, że również mam dodane wyszukiwanie portów COM poprzez Visual'a; port jest znaleziony, ale niestety z inną nazwą, niż port który dla przykładu mogę odczytać w menedżerze urządzeń. Precyzując: Visual znajduje mi: COM5i, gdzie prawidłowa nazwa to COM5... Po wybraniu tego portu (COM5i), Visual krzyczy, że nie istnieje taki port... Czy ktoś wie, co może być przyczyną? Dodam jeszcze, że porty są dodane jako wirtualne porty szeregowe (w opcjach BT) jako przychodzące; Posiadam WIN8 64bit o ile ma to jakiekolwiek znaczenie.

Pozdrawiam, Łukasz

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 23 lut 2014, o 12:42 
Użytkownik

ukcio napisał(a):
Przejdźmy do rzeczy: zacząłem pisać dość podobny program, tylko ze w Visual Studio 2010 C++; Myślę, że w moim przypadku nie robi to zbyt znaczącej różnicy, ponieważ mój problem jest dość dziwny (przynajmniej dla mnie); Chodzi o to, że również mam dodane wyszukiwanie portów COM poprzez Visual'a; port jest znaleziony, ale niestety z inną nazwą, niż port który dla przykładu mogę odczytać w menedżerze urządzeń. Precyzując: Visual znajduje mi: COM5i, gdzie prawidłowa nazwa to COM5... Po wybraniu tego portu (COM5i), Visual krzyczy, że nie istnieje taki port... Czy ktoś wie, co może być przyczyną? Dodam jeszcze, że porty są dodane jako wirtualne porty szeregowe (w opcjach BT) jako przychodzące; Posiadam WIN8 64bit o ile ma to jakiekolwiek znaczenie.

Pozdrawiam, Łukasz

Trochę się pewnie źle zabrałeś , najlepiej załóż nowy temat żby nie mieszać Cpp z C#

ja bym się tak zabrał za czytanie portów ...

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język cpp
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

co działa tak:

topic97.html

Trochę zawiniłem bo miałem opisać to w Cpp ale jakoś tak wyszło że albo brak czasu , albo straciło się wenę

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1