Witam, dopiero się przesiadam na stm32 i chciałbym sobie zaprogramować wyświetlacz WDO0066 po przez SPI. Bibliotekę znalazłem sobie na internecie tyle że ja bawię się na HAL a tam jest typowo na peripheral. I chciałbym aby z pomoca forum krok po kroku to przeimporotwać i przy okazji pokazać innym podobnym do mnie jak to sie robi.
Zaczynam od tego że płytkę z prockiem stm32 F205 mam z odzysku, czyli że tak mozna powiedzieć rzeźbię na niej.
I taki wyświetlacz według mojego rozumowania jest komunikacja half duplex czyli wykorzystujemy linie SCLK i MOSI (output) i tu nachodzi pierwsze pytanie do czego używamy pinu reset na wyświetlaczu czy mozna go podpiąc do byle jakiego pinu tak samo z A0.
Teraz dochodzimy do programowania biblioteka zaczerpnięta z
https://github.com/mberntsen/STM32-Libr ... c/ST7565.ci tutaj się zaczymałem, przejrzałem bibliotekę i wyskoczyło mi kilka błędów np z delayami te akurat zamieniłem na HAL-owskie jednak zostały mi ustawienie pinow oraz zrozumeinie tej funkcji
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.