Urządzenie komunikuje się za pomocą magistrali CAN no i tyle wiem i jak widać na w/w filmie da się to oprogramować.
Jednakże nie wiem gdzie szukać dokumentacji do tego? Ktoś może coś mi podpowiedzieć?
Googlując to jak na razie trafiłem na manuale dotyczące obsługi jego ale w samochodzie, a tu jak myślę potrzebna jest typowo aplikacyjna nota techniczna z instrukcją podłączenia, komendami.
Może jest jakiś serwis www z instrukcjami dla takich urządzeń związanych z motoryzacja?
W ostateczności chciałbym napisać do tej osoby co zamieściła ten film na maila ale coś też go nie widzę, a może źle patrzę
Poczytaj o magistrali CAN - jak działa. Podejrzewam, że gościu najpierw "zczytał" co jest wysyłane przez urządzonko, a potem zdekodowane dane oprogramował. Teoretycznie nic trudnego
bo to nic trudnego ... a dokumentację znajdzie w BMW ...
_________________ Zbuduj swój system [url=https://helion.pl/ksiazki/w-labiryncie-iot-budowanie-urzadzen-z-wykorzystaniem-ukladow-esp8266-i-esp32-andrzej-gromczynski,wlablo.htm#format/d]IOT[/url]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości