Właśnie to przerobiłem, przemyślałem itd. i mam kilka pytań.
1) Nie bardzo rozumie o co chodzi w tej linii (co jest tam robione itd.):
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
2) Czy dobrze rozumie o co chodzi z tym zapisem:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Tak jak tam w komentarzu napisałem rozumie, że wpisujac cokolwiek innego niż klucz (0xCA i 0x53) powoduję zablokowanie możliwości modyfikacji rejestrów dla RTC?
3) Czy konieczne jest dawanie tego:
język c
przy ustawianiu RTC? Po resecie ten rejestr ma wszędzie zera więc na tym bicie również. Jest to robione może po to by ustawił się bit ALRAWF w rejestrze ISR? Z tego co widzę w dokumentacji wynika, że taki jest powód, jednak wolę się upewnić.
4) Czy w obsłudze przerwania, nie warto sprawdzić najpierw od czego w RTC wystąpiło przerwanie? Przykładowo stosując taki zapis:
język c
Poniżej wklejam kod, który teraz powstał na bazie tego tego co napisał @krafin. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Widzę że minimalnie miałem to dobrze, ale jednak za mało by zadziałało. Teraz uporządkowałem sobie tą wiedzę i chyba jako tako rozumie co i jak z RTC. Oczywiście pełne zrozumienie przyjdzie z czasem jak zrobię kilka projektów w oparciu o ten układ, lecz mam już na czym bazować.
język c
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]Zapomniałem dopisać (miałem dać znać czy działa): DZIAŁA

dziękuję