Witam !
Zacznę od tego że po świetnej serii filmów Mirka o PCF8583, postanowiłem kod tak przerobić aby działał na STM32F103. Niestety nie umiem nawiązać połączenia z scalakiem i co gorsza nie umiem znaleźć przyczyny (jak co mam rezystory podciągające na linii SDA i SCL).
Poniżej zamieszczam plik main.c, pcf8583.c i pcf8583.h są one według mnie przerobione tak aby obsługiwały STM32F1.
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
pdf8583.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
pcf8583.h
język c
Myślę że największy problem jest z interpretacja funkcji TWI_read_buf i TWI_write_buf nie wiem czy dobrze je napisałem.
język c
p.s. Swoją przygodę z STM32 dopiero zaczynam i sam staram się ich nauczyć dlatego proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuje za pomoc