Hmm, moim zdaniem w KDS trzeba poprzestawiać, i to dużo.
Wkleję tu swój przed chwilą napisany post z sunduino:
"Po wielu bojach jednak uruchomiłem aplikację przygotowaną w KDS/Processor Expert 2.00 wgraną za pomocą Kinetis Updater do płytki Freeboard z bootloaderem Kboot przez USB. W dużym skrócie: należy ustawić we właściwościach komponentu CPU adresy przesunięte o 0x8000 (Build options->Generate linker file->ROM/RAM Areas->m-interrupts 0x8000, 0xc0 oraz m_text 0x8410, 0x17BF0), wyłączyć generację Flash Configuration Field oraz ustawić zegar (tu działałem trochę po omacku nie czytając specyfikacji CPU – włączyłem System Oscillator 0 z kwarcem 8 MHz, ustawiłem MGC Mode na PEE i mnożnik na 6 uzyskując MGC Output 48 MHz). Aby generował się plik .hex trzeba we właściwościach projektu ustawić C/C++Build->Settings->Toolchains->Create flash image.
Tak otrzymany plik .hex należy przekonwertować do .bin (Kinetis Updater wprawdzie niby akceptuje .hex, ale tak wgrany wsad nie działa – musi on być w formacie binarnym. Użyłem do tego ewaluacyjnej wersji Hex Workshopa.
Jeszcze jedno – komponent Wait pobrany ze strony Wydawnictwa BTC według wskazówek ze str. 37 książki Sunrivera nie działa – jego użycie wprawdzie niby nie generuje błędów, ale nie generuje się też plik .hex. Zainstalowałem zamiast niego paczkę pobraną z
http://cznic.dl.sourceforge.net/project ... -02-03.zip.
Z moich prób wynika, że pominięcie dowolnego z powyższych kroków skutkuje niedziałaniem wsadu.
/edit/ plik .bin można chyba (nie sprawdzałęm) też uzyskać tak, jak pisał wcześniej adamekp: "w ustawieniacha General projektu ustawić Output File format na Raw Binary". Plik .hex zawiera jednak też adresy i tak właśnie wpadłem na wyłączenie "Flash Configuration Field", które generuje się pod adresami zajętymi przez bootloader.