narzędzia FACOM, ale niestety to te rols-rojsy więc i cena duża. Ja kiedyś zgrzeszyłem i kupiłem kilka narzędzi, śrubokrętów, obcinaczki itp ... a było to już hmmm ja wiem z 10-12 lat temu .... i jak pomyślę że do dziś mi służą i są jak nowe - czyli po drodze nie musiałem dokupować, ostrzyć kombinować - to powiem że warte były grzechu....
a najbardziej cieszę się z obcinaczek bocznych takich małych - gdzie Facom podaje że mają ostrza które w ich standardzie nie stępią się nawet przy przecinaniu strun fortepianowych ... nie wiedziałem wtedy o co chodzi ... a dzisiaj po tych latach wiem .... pomimo że używam ich ostro i na co dzień i nie tylko do elektroniki ale ile się kabli elektrycznych i innego dziadostwa naciąłem .... a na ostrzach nie ma śladu nawet wgłębień ... są jak brzytwa do dzisiaj
oops przepraszam .... raz kupiłem drugie bo jedne zniszczyłem w końcu .... ale wiecie jak
?
po prostu przecinałem kabel elektryczny pod napięciem 230V (myślałem że napięcia nie ma) i na ostrzu poszło zwarcie - więc nie dziwota że dopiero taki efekt pirotechniczny nadgryzł te ostrza ... ale wtedy bez zastanowienia poleciałem i kupiłem nowe - jak w dym .... nie ważna była cena i znowu mi służą od wielu lat - tyle że bardziej zwracam uwagę gdy tnę przewód elektryczny hyhyhy
www.youtube.com/mirekk36 ]