Myślę że to też nie jest głupie rozwiązanie, można taniej kupić tranzystor np z Uds 100V i do tego dorzucić diodę transil 1.5KE56A, która działa od 56V przebicia i po problemie a i tak taniej wyjdzie i będzie lepiej zabezpieczone niż tranzystor z Uds 400V i bez diody.
Po dokładnym obadaniu układu TLE6220, który to zaproponował aaadamw, ten układ wydaje się być jeszcze lepszy w kwestii cena jakość. Posiada on wbudowane zabezpieczenia, praktycznie nie wydziela ciepła, sam reguluje prądy wyjściowe, sprawdza odrazu czy nie ma zwarcia na wyjściu i czy w ogóle jest coś podłączone i wysyła o tym informacje po spi. Do tego jest w bardzo przystępnej cenie więc wydaje się być dobrym układem tym bardziej, że jest montowany w seryjnych komputerach większości niemieckich samochodów.
I teraz mam właśnie dylemat na czym zbudować układ. Znalazłem jednego TLE6220, którego dostałem w polsce więc za dwa dni będę go miał do badań i zobaczymy co on w rzeczywistości potrafi, jak się sprawdzi wtedy będzie można ściągnąć większą ilość z chin a nawet ściągnąć jego lepszych braci nawet 16 kanałowych