Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 12 lip 2020, o 04:24


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lut 2014, o 20:31 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

W ramach nauki programowania popełniłem taką pseudoprzeglądarkę.

Myślę że interfejs jest na tyle prosty że nie trzeba za wiele tłumaczyć.

Omówię tylko 2 grupy przycisków.

Po lewej stronie z ikonami to przyciski-skróty do programów. Można do nich przyporządkować odpowiednie pliki exe a potem taki program uruchamiać.

Przyciski po prawej służą do zapamiętywania konkretnych stron aby można było je szybko wywoływać.

Obrazek


Można zgłaszać kolejne funkcje do zaimplementowania.

Testowane tylko na Win7.

http://www.jaglarz.info/atnel/ATNEL%20forum%20WebBrowser.exe



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 lut 2014, o 21:35 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25720
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 967

O żesz KURCZĄTKO! ..... Jagi .... ale kombajn ;) chyba sam zacznę używać ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 lut 2014, o 21:56 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 sty 2014
Posty: 185
Lokalizacja: Działoszyn
Zbananowany użytkownik

Pomógł: 8

fajna sprawa wszystko pod ręką . W czym napisane ? planujesz może udostepnic zródła ? ;)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 lut 2014, o 22:00 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Visual C#.

Zobaczymy ;-)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2014, o 10:48 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lis 2011
Posty: 613
Lokalizacja: okolice Wrocławia :)
Pomógł: 24

Widać że nasz różowy kolega ma dużo wolnego czasu :)

_________________
sig off ;(



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2014, o 12:06 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2013
Posty: 3792
Lokalizacja: Grudziądz
Pomógł: 143

woow wroce do domu i przetestuje na win8 64bit

Wysłane z telefonu

_________________
Usługi druku przestrzennego - www.drumik.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2014, o 12:13 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lut 2013
Posty: 376
Lokalizacja: Kłopoty-Stanisławy
Pomógł: 33

Czy aby przypadkiem to nie jest na silniku IE ?

_________________
50 znaków Atnela ....



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2014, o 12:52 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2014
Posty: 12
Lokalizacja: Pelplin
Pomógł: 0

Klasa tylko brakuje jednego przycisku PW Jaglarz :)
Program działa pod Windows 8.1 chociaż system ostrzega przed uruchomieniem to skany antywirusem nie wykazały problemów.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2014, o 14:07 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

acid3 napisał(a):
Czy aby przypadkiem to nie jest na silniku IE ?

Tak.


JacekFK napisał(a):
Klasa tylko brakuje jednego przycisku PW Jaglarz :)
Program działa pod Windows 8.1 chociaż system ostrzega przed uruchomieniem to skany antywirusem nie wykazały problemów.


Jestem takim małym żuczkiem że do mnie nie trzeba szybkiego dostępu do PW. ;-)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2014, o 15:15 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2013
Posty: 3792
Lokalizacja: Grudziądz
Pomógł: 143

Win 8 64bit działa świetnie smart screen zgłasza ze to nieznany wydawca ale jest ok program działa bez problemu

brak mu tylko opcji ustawień jako domyślna przeglądarka

_________________
Usługi druku przestrzennego - www.drumik.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 28 lut 2014, o 19:43 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 11 wrz 2013
Posty: 709
Zbananowany użytkownik

Pomógł: 23

majster napisał(a):
Win 8 64bit działa świetnie smart screen zgłasza ze to nieznany wydawca ale jest ok program działa bez problemu brak mu tylko opcji ustawień jako domyślna przeglądarka


Heh programik fajny i wszystko z jego nazwy od ręki dostępne, ale jako domyślnej przeglądarki to troszkę mu brakuje (np. zakładki? - no chyba, że nie dostrzegłem).
Wypróbowałem po 43 minutach od umieszczenia postu, więc mogłem być jednym z pierwszych ;-), podoba mi się jako wprawka programistyczna i przeglądarka nastawiona na to forum. Nie zaprzeczam, że jak się rozwinie to będzie mogła konkurować z innymi popularnymi przeglądarkami - życzę samozaparcia :-).

--
Pozdrawiam.
Grzegorz...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 mar 2014, o 00:33 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 paź 2011
Posty: 780
Pomógł: 20

Jeśli miałbyś problemy z Design Sparkiem lub Cadstarem służę pomocą w sprawie eagla też ale na forum chyba szybciej znajdziesz pomoc :)

Pozdrawiam fajna paka :)

_________________
sig off ;(



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 2 mar 2014, o 18:00 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Dodany przycisk do Altiuma (za sprawą Rezasurmara ;-)) i dodana funkcjonalność tłumaczenia stron na język polski.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 mar 2014, o 16:03 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Dodany przycisk dla KiCAD'a.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 13:57 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Kolejna funkcjonalność pseudoprzeglądarki :lol:

Mapa z rozmieszczeniem niektórych użytkowników.

Po kliknięciu w nick można napisać PW do tej osoby.

Kto chce być umieszczony na tej mapie proszę o dopisywanie postu.

Czekam też na opinie o przydatności tej mapy.

http://www.jaglarz.info/atnel/ATNEL%20forum%20WebBrowser.exe



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 14:07 

Pomógł: 0

Co ten kwadracik przy Tychach taki mały ;)



Góra
  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 14:09 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

He, he, już się upomniał ;-)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 14:20 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25720
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 967

Ale Wypasiony Końbajn powstaje :lol: ... szok

zgłaszam małego babolka - jak coś do poprawki. Jak przeszedłem na mapkę - to później już nie chciało się nic innego włączyć czyli forum itp ... musiałem zamknąć i od nowa odpalić program

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 14:22 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Kliknij przycisk Forum. ;-)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 14:31 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25720
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 967

Jaglarz napisał(a):
Kliknij przycisk Forum. ;-)


No toż właśnie ło tym piszę panie kochanieńki ... że nie działają wtedy te przyciski - tzn mapka nie znika ... chwilkę tylko mignie kursor klepsydry i nic

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 14:39 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2013
Posty: 3792
Lokalizacja: Grudziądz
Pomógł: 143

woow coz za maszynka powstaje. mnie tez na mapce mozna zapodac. wroce do domu i przetestuje mapke.

Wysłane z telefonu

_________________
Usługi druku przestrzennego - www.drumik.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 14:43 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

mirekk36 napisał(a):
Jaglarz napisał(a):
Kliknij przycisk Forum. ;-)


No toż właśnie ło tym piszę panie kochanieńki ... że nie działają wtedy te przyciski - tzn mapka nie znika ... chwilkę tylko mignie kursor klepsydry i nic


No toś mi Pan dał zagadkę czemu na kocim Win8 nie chce to działać...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 15:14 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25720
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 967

Jaglarz napisał(a):
No toś mi Pan dał zagadkę czemu na kocim Win8 nie chce to działać...


Właśnie wpadłem do domciu żeby sprawdzić czy to może wina mojej windy 8 na kompie w pracy ... ale niestety w domciu mam ten sam efekt .... ale oczywiście ten sam jedynie słuszny system czyli Win8 - zaraz sprawdzę u syna na Win7 ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 17:02 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

mirekk36 napisał(a):
Jaglarz napisał(a):
No toś mi Pan dał zagadkę czemu na kocim Win8 nie chce to działać...


Właśnie wpadłem do domciu żeby sprawdzić czy to może wina mojej windy 8 na kompie w pracy ... ale niestety w domciu mam ten sam efekt .... ale oczywiście ten sam jedynie słuszny system czyli Win8 - zaraz sprawdzę u syna na Win7 ;)


A to jest zwykłe ukrywanie i pokazywanie kontrolek, które jedynie słuszny Win8 dziwnie realizuje.

Jeszcze dałem BringtoFront dla kontrolki webbrowsera, ale wątpię czy to pomoże.

Dodana Warszawka i niektórzy uczestnicy maczania Atmeg w soku jabłkowym. :lol:

http://www.jaglarz.info/atnel/ATNEL%20forum%20WebBrowser.exe



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 18:22 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2012
Posty: 188
Lokalizacja: Świnice Warckie woj. łódzkie
Pomógł: 12

To ja dołożę swoje trzy grosze... sprawdziłem poprzednią jak i obecną wersję na Win8 (nie mylić z win8.1) i zmiana z forum na mapę i odwrotnie działa u mnie prawidłowo.

jedynie co u mnie nie działa do końca prawidłowo to opcja "nadaj nazwę przyciskowi" bo nie wyświetla się pole do wpisania nazwy i potwierzenia

_________________
ATMEL-ICE+ATXmega256A3BU oraz dużo samozaparcia



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 kwi 2014, o 19:53 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2013
Posty: 739
Lokalizacja: Poznań
Pomógł: 84

Właśnie testuję twoją przeglądarkę i muszę powiedzieć
że bardzo funkcjonalna dla mnie jest do przeglądania
uludionego forum.
Używam leciwego Win XP

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

Jak się wpisać na mapę ?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 kwi 2014, o 15:46 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3309
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Cytuj:
Jak się wpisać na mapę ?


Już jesteś ;-)

Dodanych kilka przycisków i userów + poprawki.

http://www.jaglarz.info/atnel/ATNEL%20forum%20WebBrowser.exe



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 kwi 2014, o 16:10 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 29 lis 2012
Posty: 1075
Lokalizacja: Sochaczew
Pomógł: 21

Mapy nie można przewijać kółkiem mychy.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 kwi 2014, o 16:21 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lut 2013
Posty: 376
Lokalizacja: Kłopoty-Stanisławy
Pomógł: 33

Nie można "na mnie kliknąć" (jakkolwiek to brzmi) :)
U janeczqa tak samo , okienko chowa się i nie ma możlliwości kliknięcia :)

PS.
I tak wiem, że kto by tam chciał do mnie pisać .... ale .... ;)

_________________
50 znaków Atnela ....



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 kwi 2014, o 17:51 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25720
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 967

Jaglarz napisał(a):
Dodanych kilka przycisków i userów + poprawki.


Melduję posłusznie, że przechodzenie z mapki innymi klawiszami już u mnie działa ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO