Witam,
1. Kolega kody wrzucamy w znacznikach syntax, nawet jednej linijki.
2. Kolega używanie float na mikrokontrolerach to istna masakra

, ja zrobiłem parę układów w życiu i nie miałem musu z nich korzystania. Więc naprawdę zastanowił bym się nad ich użyciem.
3. Funkcję typu sprintf to następne katowanie mikrokontrolera. Już od samej funkcji pewnie zajętość programu ładnie skacze go góry.
4. Funkcja sprintf nie służy do konwertowania zmiennych, tylko do wyświetlania. Oczywiście jest możliwość rzutowania zmiennych, ale nie na zmienną typu char.
5. Nie ma prostej metody, aby przekształcić zmienną float na łańcuch znakowy, oczywiście da się, ale ja nawet pomagając w tym temacie koledze z forum, poświęciłem na to kilka dni.
6. Zastanawiam się po co kolega bawi się w jakieś zewnętrzne makefile? Korzystam również z AS 6.2 i nigdy nie przejmowałem się makefile'm. Niech się AS o to martwi, a nie ja.
7. Na podstawie funkcji LCD_WriteText, niech kolega sobie utworzy funkcje do wyświetlania zmiennych. Jak kolega napisze, że nie wie jak to dopiero będę się zastanawiał nad sensem tego float'a i grzebania po makefile

Napisz może kolega co chcesz uzyskać tymi float'ami, może będzie coś łatwiej doradzić/podpowiedzieć.
z Niebieskim pozdRowieniem,
Doman89