wild_zephyr napisał(a):
Początkowo w eclipse wszystko działało jak należy aż do czasu, kiedy ruszyłem projekt z dekodowaniem podczerwieni:
Zobacz pan panie kolego, poniżej masz TEN SAM KOD, gdzie SPECJALNIE dla ciebie zmieniłem w propertiesach projektu procek na ATmega328P

widzisz gdzieś jakieś błędy z nazwami rejestrów ? żeby sięgać zaraz po bezpośrednie adresy rejestrów ??

co jest delikatnie mówiąc MEGA NIESZCZĘŚLIWYM pomysłem ?

.... Gdyby mnie coś takiego się zdarzyło to nie OBCHODZIŁBYM problemu - tylko starałbym się go na twoim miejscu rozwiązać. Bo obchodzenie spowoduje tylko że co chwilę będziesz miał z nim do czynienia ... zresztą już masz - bo piszesz że na Indigo masz to samo ....
Czyli ja bym sobie pomyślał .... hmmmm skoro wszystkim innym działa (bo gdyby wszystkim nie działało tak jak mi to już chyba forum byłoby wręcz ZALANE takimi postami) ... to znaczy że ja robię gdzieś BABOLA ... muszę go znaleźć
a więc:
1. co ja mówiłem w poradniku o Eclipse LUNA ? .... że PRZEDE WSZYSTKIM tworzymy sobie NOWY WORKSPACE i do niego importujemy taki kod ze starego workspace i wtedy WSZYSTKO ci będzie działać bo podejrzewam - chociaż mogę się mylić - że ty właśnie otwierasz za pomocą LUNA jakiś stary szrot workspace z tym projektem i pomimo że LUNA ci krzyczała że nie chce to pewnie to zrobiłeś i teraz zapewne ten workspace jest delikatnie mówiąc ZRYPANY. Ale czy to jakaś tragedia ? z Eclipse ? żadna tragedia - znowu tak jak w poradniku ZAŁÓŻ nowy - WORKSPACE i zaimportuj dokładnie ten projekt, zamień sobie te SIOFOR .... na normalne nazwy i nagle się zdziwisz "OOOO A TERAZ DZIAŁA!"

eeeeeeeh
2. druga sprawa albo problem u ciebie to np to że albo używasz DZIADKA WinAVR zamiast Atmel Toolchain, albo masz i jeden i drugi zainstalowany i gdzieś tam wszystko ci się pokiełbasiło

dlatego jeszcze raz - podkreślam WYSTARCZY zrobić RAZ jeden RAZ DOKŁADNIE to o czym mówię w poradniku z Eclipse LUNA i nie będzie żadnych ale to żadnych problemów z nazwami rejestrów obojętnie dla jakiego procka czy to ATmega328P czy ATmega168 i inne
no panowie litości

.... jeszcze raz - NIE OBCHODŹ problemu rakiem wstawiając SIOFOR z bezwzględnymi adresami bo to droga do nikąd przy programowaniu w C .... A jak widzisz po moim zrzucie ekranu WSZYSTKO działa idealnie pod Eclipse LUNA
------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]wild_zephyr napisał(a):
Jestem bezradny...
mówię obejrzyj nawet po raz 42-gi poradnik o LUNA - ale ZRÓB wszystko krok po kroku, bo zwykle ludzie piszą że WSZYSTKO zrobili jak w poradniku a gdy już sięgają po ostatnią deskę ratunku czyli np kontakt ze mną na Skype to okazuje się, że:
1. a to nie zrobili "TEGO" bo wydawało im się że to akurat nie jest takie ważne
2. a to nie zrobili "SIAMTEGO" bo wg nich to nie powinno być problemem że inaczej niż w moim poradniku
itp itd
ale jeśli po raz 48 zrobisz i zrobisz WSZYSTKO jak w poradniku a ci nie wyjdzie to zapraszam - złap mnie wieczorem na Skype

i zobaczysz jak szybko poradzimy na twoją bezradność

.... ale mówię - najpierw obejrzyj poradnik odpowiednią ilość razy bo często po tej odpowiedniej ilości razy często też ludzie w końcu sami rozwiązują ku swojej uciesze problem
www.youtube.com/mirekk36 ]