1. Niestety, nie mam.
2. Nie sprawdzałem, ale nie miałem nigdy błędów w postaci źle odebranego znaku, jedynie pojawiają się entery w dziwnych miejscach przy braku opóźnienia.
3. Nie mam.
4. Mam kilka innych komputerów.
5. Tak, sprawdzałem i w projekcie oraz w układzie mam 11,0592MHz (ustawiane przez MkAvrCalculator). Testowałem również dla wewnętrznych 8MHz.
6. Echa nie próbowałem robić - jak dokładnie się za to zabrać? Widzę w terminalu też jakiś Echo Port.
7. Mógłbym podłączyć na płytce stykowej ATmega8.
8. Nie, tylko jedną.
Zmodyfikowałem swój kod i dodałem zwykłą funkcję wysyłająca stringi w nieskończoność, wyłączyłem także opóźnienie i nie ma żadnych błędnych znaków, a także nadmiarowych enterów, więc wydaje mi się, że sam układ działa poprawnie, a problem tkwi gdzieś w kodzie, tylko nie mogę go znaleźć. Próbowałem analizować jakoś zachowanie się programu i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Poniżej zamieszczam kod z wysyłaniem samych stringów.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W Realterm wszystko na pełnej szybkości bez opóźnień i błędów brak.

W Bray Terminal znowu jakieś dziwne rzeczy, ale jeżeli na jednym terminalu działa dobrze, to chyba nie błędy wysyłania?