corey napisał(a):
bez podpietego zadnego napiecia do PA7.
Panie kolego .... no panie kolego .... proszę litości .... no pomyśl chwilę ... NIC NIE podłączasz na wejście, sam to piszesz i czego się spodziewasz ? jakiego napięcia ? 0V ? 5V ? 2,5V czy może 3,3V albo 1,2V ????
no litości ... podłącz że tam jakieś napięcie i wtedy sprawdzaj .... bo teraz to tak jakbyś chciał się przejechać samochodem tylko nie masz samochodu, albo jakbyś chciał się napić wody ze szklanki tylko nie masz szklanki itp itd
corey napisał(a):
Moze ma to jakies znaczenie ale do pinow 0-6 portu a mam podpiety wyswietlacz 2x16
pewnie że ma - bo dodatkowo sieje zakłócenia cyfrowe na porcie analogowym - ale nie ma to NIC WSPÓLNEGO z tym co wyżej ....
corey napisał(a):
To moje poczatki, prosze o wyrozumialosc.
Ja to rozumiem - naprawdę uwierz mi, ale jeszcze raz powtórzę - chcesz zmierzyć jakieś napięcie na PA7 ? Tak ? ... to doprowadź tam to napięcie ok ? i wtedy mierz.
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]PS ... obejrzyj najpierw może cykl tych poradników do końca ... a mówię w nich też o tym, że napięcie mierzymy konkretne a nie z niepodłączonego nigdzie wejścia procka w stanie wysokiej impedancji
www.youtube.com/mirekk36 ]