Witam, mógłbym mi ktoś wytłumaczyć jak generować obraz przy użyciu procka attiny 2313 bo zrobiłem sobie gre SNAKE na atmega 8 i interesuje mnie jak generować obraz?
Sygnał TV/VGA to już wyższa szkoła jazdy. Sam ostatnio szperałem po necie próbując znaleźć coś na ten temat. Problem polega na tym, że do wygenerowania sygnału potrzebny jest dość szybki zegar (no min 16MHz tryb tekstowy obraz czarno-biały, 20MHz, 25MHz do wygenerowania sygnału VGA 640x480 60Hz). Do tego procek jest dość mocno wtedy blokowany. Niemniej nie ma rzeczy niemożliwych 1. 4 krótkie poradniki do prostego generowania sygnału TV z użyciem AVR (dobre żeby mniej więcej załapać jak się tworzy taki sygnał)
MAX7456 ale ogarnięcie tego potwora. Co więcej jeżeli pamięć mnie nie myli SunRiver opisywał na swojej stronie terminal na TV z użyciem tego jakże zacnego układu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości