No to teraz kolega mnie zaskoczył na maxa .... myślałem że chodzi o coś niezwykle nietypowego - ...... o jakąś specyficzną funkcję
endTransmission() ..... do jakiegoś tam urządzenia ... nie wiem jakiego - i nie wnikam

.... dlatego prosiłem ew o kod źródłowy arduino żeby coś podpowiedzieć .....
zaglądam ci ja sobie do tej biblioteki a tu co ? standardowa biblioteka jakaś do komunikacji I2C .... funkcja (metoda klasy) o której mówisz to dokładnie ta:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
a tu tymczasem "extra" pytanie do całości
Micron napisał(a):
Nie działa mi to za dobrze, gdzie mogę mieć błąd?
No to w czym problem ? czy myślisz że ktoś kto to przeczytał wie o co tobie chodzi w ogóle? o jakie niedziałanie?
- nie działa koledze to w arduino ? czy chodzi o to że nie działa ta funkcja ? czy chodzi o to że przerabiasz sobie całość na C i nie działa ci TYLKO ta funkcja ? czy jak ? ..... sorki ale to masakra

.... może jednak warto czasem zadawać bardziej precyzyjnie pytania ? nie sądzisz ? ..... w ten sposób to można w kalambury grać tak w nieskończoność
Bo skąd ja mam wiedzieć gdzie ty możesz mieć jakiś błąd w arduino skoro jak mówiłem nie używam arduino

to po pierwsze
Po drugie - nawet gdyby miał ktoś pomóc kto zna arduino to chyba wypadałoby DOKŁADNIE opisać ten cały błąd - pokazać też swój kod jak to używasz czy jak ? ..... A nie pisać -
Cytuj:
"nie działa mi to, możecie mi powiedzieć gdzie robię błąd?"
no panie kolego .... panie kolego
Jeśli zaś przerabiasz np to już z arduino na C (czego też jakoś wyraźnie nie napisałeś) ... to też - co ci nie działa ? jak przerobiłeś inne funkcje ? inne ci działają ?
Wyżej pokazałem ci tę funkcję a biblioteki arduino o którą pytasz - no ale aż za bardzo nawet nie mogę sobie uzmysłowić - czego w tej funkcji nie rozumiesz ? toż to czysty już kod funkcji w C .... trzeba tylko sobie "opakowanie" do potrzeb swojej biblioteki w C dostosować ... Tyle że wszystkie akurat inne funkcje są wg mnie mega trudniejsze niż ta jedna - a z twojego opisu wynika choć niejasno - że ty już wszystkie przerobiłeś, a została ci tylko ta ? czy jak ?
No to jeśli tylko ta - to oczekiwałem że pojawią się jakieś szczegółowe pytania dotyczące tej funkcji i będzie jakiś ciekawy temat ....
tymczasem - CAŁY WĄTEK to pytanie:
Cytuj:
"nie działa mi to, dlaczego?"
eeeeeeeh ..... eeeeeeh ..... no tak to nie można ...
---------------------------------------------------------------
Podsumowując - jestem też zdziwiony no ale może jednak nie masz Bluebooka czyli mojej niebieskiej książki:
http://atnel.pl/mikrokontrolery-avr-jezyk-c.htmla może masz? ale też przecież nie napisałeś ...... tymczasem w niej masz WSZYSTKO odnośnie komunikacji I2C wyjaśnione i to w zakresie sprzętowej komunikacji za pomocą modułu TWI jak i sofwarowy przypadek biblioteki - więc po co bujać się z przeróbkami z Arduino ? ..... No chyba że tak dla sportu - to ok - ale też warto to napisać
ostatni raz się tak rozpisałem na TAK zadane pytanie - więcej nie zabiorę głosu przy tak zadawanych pytaniach na forum