Na takim kodzie dioda świeci ładnie. Rozumiem ze kod:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
słuzy do "podpięcia" timera do fizycznego wyjscia OCR2 do nadawania czestotliwosci na diodę. Tzn ona teraz w tym momencie świeci z taką częstotliwością jaką ustawiłem na timerze, prawda?
Czyli teraz juz mam podstawę do transmisji danych przez TOPS, mógłbym sobie teraz opracowc swój standard przesyłu, ilośc bitów, rozmiar ramki. Pozostańmy przy RC5, bo taki system odbiera odbiornik. Rozumuje to tak ze teraz powinienem wysyłac jedynki i zera, zgodnie z schematem RC5 zachowują odstępy czasowe 889us i przełczając bit
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
w odpowiedni stan. I w sumie to by było tyle przy nadawaniu prawda? Zastanawim sie czy tez to ze mi nie działa prawidłowo kod to moze byc spowodowane uzyciem delayów(889) ? zamiast timera?
Krauser, mój kod nagle ozył i nadaje poprawne ramki i kody

kluczem było to ustawienie timera w Twoj sposób, teraz myśle dlaczego maoje ustawienie nie działało.
Napewno po częsci powodem było to:
język c
Dziwna sprawa

jesli wysyłam ręcznie w petli while jedynki i zera, to wszytsko gra, gdy przepuszcze przez funkcję w której formuje ramkę rc5 i wysyłam 1 i 0 poprzez pętlę do...while opisaną w BB na 376 [nie można publikować bibliotek], to za każdym razem muszę resetować zasilanie w odbiorniku, żeby pokazała sie ta wartość. Tak jakby tops- wogole cały odbiornik się zawieszał.