Cześć,
W trakcie pisania mojego programu natrafiłem na dziwny problem, kombinuje z tym od wczoraj i już skończyły mi się pomysły. Bez Waszego wsparcia chyba się nie obejdzie
Moje menu wielopoziomowe definiuje następująco:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
po menu nawiguję takimi funkcjami:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W pętli głównej to tylko:
język c
W strukturze menu odwołuję się do funkcji "ustawienia_zmien_zmienna", która ma za zadanie zmieniać wartość zmiennej której wskaźnik jest podany jako 6 parametr struktury np. &TSystem.Godziny...
funkcja wygląda następująco (jest tam teraz trochę śmieci ze względu na moje próby heroicznej walki)
język c
I teraz do sedna... do tej pory menu działało bez problemu, ale kiedy się rozrosło (po dodaniu ostatniego menu) mam problem w funkcji ustawienia_zmien_zmienna otóż w miejscu:
język c
gdzie najzwyczajniej chciałbym wyświetlić nazwę rodzica (dla poprzednich pozycji działa bez problemu) dostaję krzaki na wyświetlaczu (jakieś losowe wartości z pamięci), a przecież kiedy chwilę wcześniej chce odczytać wartość ustawianej zmiennej o tutaj:
język c
działa bez problemu

Macie jakieś pomysły?