krzysztof napisał(a):
to by się zgadzało u mnie też jest 48 bitów a potem wysyłany jest co jakiś czas jakby nagłówek + 1 bit
Po pierwsze spróbuj znaleźć ten pilot na lirc.org/remotes albo chociaż jakiś podobny żeby się np zorientować ile ma bajtów PREDATA w ramce

jeśli nie znajdziesz to spróbuj sam obserwować - pewnie pierwsze nie będą się zmieniać przy dowolnym klawiszu a tylko ostatnie będą się zmieniać. Jeśli na końcu będą się zmieniać dwa bajty to jeszcze może być tak że jest tak jak w samsungu - że leci jeden a drugi to jego zanegowana postać w celu kontroli poprawności ramki
a to na końcu po przerwie takiej dziwnej to nie jakiś dodatkowy bajt - tylko wygląda to na sygnał REPEAT
bo tak jak pisałem w książce niektóre piloty gdy trzymamy wduszony klawisz - cały czas emitują te same ramki co określoną przerwę. Sony nawet często emituje dwie albo trzy całe ramki takie same i przerwa i znowu
natomiast takie jak np JVC zamiast kolejnych pełnych ramek emitują zawsze taki sam sygnał REPEAT ... ja tego nawet nie oprogramowywałem - trzeba by zrobić to samemu jeśli się uprzeć i jeśli to koniecznie potrzebne ??? bo często pilotem tylko krótko coś robimy na zasadzie WŁĄCZ / WYŁĄCZ .... wtedy REPEAT nie jest potrzebny
ale jeśli już np mamy hmmm przykładowo trzymać dłużej żeby rozjaśniać światło no to TRZEBA by było oprogramować ten REPEAT .... albo jednak (ja tak zwykle robiłem)

pójść na łatwiznę i wziąć jeśli można jednak standardowy pilot RC5 ... który zawsze ładnie działa i emituje kolejne ramki a do tego nadaje ładny TOGLE bit dzięki któremu działa śliczny mechanizm zliczania ramek w bibliotekach z GreenBooka
jeśli zaś MUSISZ mieć tego pilota - i MUSISZ obsługiwać dłuższe wciśnięcia to trzeba sobie dorobić programową obsługę tego sygnału REPEAT. Np gdy odbierze się pierwszą ramkę to później procek ew czeka na REPEAT i realizuje funkcję wyzwalaną przez ramkę która ostatnio nadleciała. Coś w tym stylu trzeba zrobić
www.youtube.com/mirekk36 ]