Troszkę nie wiem jak to jeszcze jaśniej wytłumaczyć, ale za chwile coś spróbuje...
------------------------ [ Dodano po: 7 minutach ]Pętla w sumie wykona 100 obiegów...
i tutaj są pierwsze wartości zmiennej "i":
1 //dla tej wartości miejsce które opisałem :"//dalsza część pętli" ma się wykonać
2 //dla tej wartości miejsce które opisałem :"//dalsza część pętli" ma się wykonać
3 //dla tej wartości miejsce które opisałem :"//dalsza część pętli" ma się wykonać
4 //dla tej wartości program ma przejść od warunku na początek pętli (nie może się wykonać "dalsza część pętli"
5 //dla tej wartości program ma przejść od warunku na początek pętli (nie może się wykonać "dalsza część pętli"
6 //dla tej wartości program ma przejść od warunku na początek pętli (nie może się wykonać "dalsza część pętli"
7 //dla tej wartości miejsce które opisałem :"//dalsza część pętli" ma się wykonać
8 //dla tej wartości miejsce które opisałem :"//dalsza część pętli" ma się wykonać
9 //dla tej wartości miejsce które opisałem :"//dalsza część pętli" ma się wykonać
10//dla tej wartości program ma przejść od warunku na początek pętli (nie może się wykonać "dalsza część pętli"
11//dla tej wartości program ma przejść od warunku na początek pętli (nie może się wykonać "dalsza część pętli"
12//dla tej wartości program ma przejść od warunku na początek pętli (nie może się wykonać "dalsza część pętli"
itd..
nie wiem czy trochę nie przesadziłem z tą jasnością..