Witam, mam taki problem z którego nie za bardzo wiem jak wybrnąć otóż :
Mam 5 klawiszy które mają realizować 5 funkcji - na zasadzie po naciśnięciu odpowiedniego załącz diode 1 na np.7 sekund a następnie zapal diodę 2 ( na 5 min) i wyłącz diodę 1. Po przekopaniu forum i bluebook'a (callback) doszedłem do czegoś takiego i tutaj niestety uderzyłem głową w mur. Wymyśliłem to tak, że funkcja w main() ma zwracać wartość i wtedy następuje dopiero wyzerowanie klawisza i jego stanu. Niestety trafiłem tu na kilka problemów..
![Smutny :(](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_sad.gif)
chciałbym aby w callbacku móc przekazać kilka argumentów do mojej funkcji fun1 np:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
pomimo że funkcja jest nieblokująca to jak zrobić, aby załączenie np. fun2 spowodowało wyłączenie fun1 ?? bo taka konstrukcja jaką póki co mam mi to uniemożliwia.
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
init.c
język c
init.h
język c
Za wszelakie inne uwagi z góry dziękuję