Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 4 lut 2023, o 01:14


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki serwer NTP
PostNapisane: 24 wrz 2022, o 13:52 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 460
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 9

Jak w temacie mam używany:
194.29.130.252

... przestał mi działać :? możecie sprawdzić czy u was działa?

_________________
Ucz się ucz ,bo po to tutaj jesteś...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 24 wrz 2022, o 16:25 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2015
Posty: 246
Lokalizacja: Czerwionka-Leszczyny
Pomógł: 16

Wejdź w poniższy link, tu masz dużo serwerów NTP:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_czasu
Nie wybieraj z politechniki czy jakiejś tam innej szkoły, weź coś z tych:
Serwery NTP grupy laboratoriów ds. porównań wzorców czasu, na stronie wikipedii.

_________________
http://www.avrboss.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 25 wrz 2022, o 11:14 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2014
Posty: 1005
Lokalizacja: Trójmiasto
Pomógł: 184

RadekB86 napisał(a):
... przestał mi działać
Faktycznie u mnie ten adres też nie działa, więc może awaria albo coś robią.
Generalnie weekend to zły czas na diagnozowanie takich problemów bo często właśnie wtedy są planowane prace konserwacyjno - modernizacyjne. A i w przypadku awarii mniej newralgicznych systemów nikt na gwałt nie będzie zarywał weekendu by to naprawiać.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 25 wrz 2022, o 13:38 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 460
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 9

Cytuj:
Faktycznie u mnie ten adres też nie działa, więc może awaria albo coś robią.


No tak sobie pomyślałem bo akurat robię nowego matrixa i patrzę czas z NTP nie chce mi się pobrać...biorę starego stoi obok eee co jest tutaj też nie działa? :o biorę 3cie magic matrix i też nie działa co jest... to już nie może być przypadek więc biorę do atnel aira i faktycznie "unvalible..." :o wszystkie 3 to raczej nie wina sprzętu



Cytuj:
Generalnie weekend to zły czas na diagnozowanie takich problemów bo często właśnie wtedy są planowane prace konserwacyjno - modernizacyjne. A i w przypadku awarii mniej newralgicznych systemów nikt na gwałt nie będzie zarywał weekendu by to naprawiać.


Tak tylko że ja akurat też w weekendy mam czas na bawienie się z avrkami... ;)

_________________
Ucz się ucz ,bo po to tutaj jesteś...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 26 wrz 2022, o 23:07 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lut 2014
Posty: 293
Lokalizacja: Jaskółowo k. Warszawy
Pomógł: 9

Cześć.
Ja używam 195.189.85.132

_________________
POZDROWIONKA



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO