a kolega szanowny makarak --> zajrzał chociaż do bibloteki ? do kodu ? do pliku konfiguracyjnego ? coś mi się wydaje że w ogóle nie ... i nie za bardzo rozumiem takiego podejścia ... bo...
w pliku konfiguracyjnym jest jak BYK napisane tzn opisane
wystarczy zatem wybrać MODE = 2
i już masz wykorzystanie USI w prockach oczywiście które mają USI ... co więcej - jak zajrzeć do kodu w pliku *.c szczególnie po wybraniu MODE=2 to w Eclipse wyszarzają się nieużywane fragmenty kodu - a dostępne są fragmenty kodu z USI gdzie widać jak na dłoni co i jak
Krótko mówiąc - nie trzeba samemu robić ŻADNEJ inicjalizacji USI ! bo po jaki gwint ?
Biblioteka jest na tyle UNIWERSALNA, że po przełączeniu jej w MODE=2 korzysta się z niej DOKŁADNIE tak samo jakby ktoś miał procka ze zwykłym TWI/I2C ... ŻADNYCH ale to ŻADNYCH różnic nie ma
jest taka sama funkcja do inicjalizacji (która przy MODE=2) sama inicjalizuje USI i jak kogoś interesuje to można sobie podejrzeć jak to się dzieje i nawet nauczyć się jak to można robić itp
I takie same są funkcje komunikacyjne czyli do przesyłania buforów i odbierania buforów
Wystarczy zatem obejrzeć BYLE poradnik do I2C jak wyżej podpowiedział kolega i proszę bardzo - ustawić MODE=2 i działać wg tych poradników - po co jakieś inne poradniki ?
www.youtube.com/mirekk36 ]