Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 24 sie 2019, o 07:59


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 679 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Następna strona

Jak oceniasz przydatność "Eclipse Gadget"
Bardzo przydatny gadżet 73%  73%  [ 239 ]
Średnio przydatny program 10%  10%  [ 34 ]
Nie mam zdania 7%  7%  [ 23 ]
Kompletnie bez sensu skoro wszystko jest w samym eclipse 6%  6%  [ 19 ]
U mnie program w ogóle nie działa 4%  4%  [ 13 ]
Liczba głosów : 328
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sie 2014, o 23:06 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

ObrazekObrazek

-----[ uaktualnienie 2014-09-18 22:50 ]-------
nowa wersja programu: 1.0.27

Program testowany pod: WinXP, Win7 32-bit, Win7 64-bit, Win8.0 64bit, Win8.1 32- i 64-bit
Eclipse w wersjach 32- i 64- bit ;)



-------------------------------------------------------------------------

edit:

Poniżej kilka fotek z nowszej wersji OLED gadżeta ;)

ObrazekObrazek
Obrazek

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 29 sie 2014, o 23:26 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 maja 2013
Posty: 289
Ostrzeżenia: -2
Pomógł: 23

Pobrane i przetestowane :)

Wszystko działa jak należy a najważniejsze, że TY Mirku nie zniknąłeś z Eteru i nadajesz na falach Atnelowskich:)
Mam nadzieję, że ludzie to docenią!!!

Pozdrawiam



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 29 sie 2014, o 23:40 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2013
Posty: 563
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pomógł: 23

Fajny gadżecik Mirek :) na Windows 8.1 z Atmel Toolchain działa i śmiga ok :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 29 sie 2014, o 23:47 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 29 mar 2012
Posty: 563
Lokalizacja: Jaworzno
Pomógł: 37

Potwierdzam, tak jak napisał wyżej kolega Intre. Win 8.1 + Atmel Toolchain, u mnie Eclipse Indigo. Programik ładnie działa.

Dzięki Mirku

_________________
Pozdrawiam



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 00:24 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 gru 2013
Posty: 183
Pomógł: 6

U mnie testowane na win XP Eclipse LUNA atmel toolchani. świetny gadżecik wszystko śmiga, że aż miło
Dzięki Mirku :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 05:15 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012
Posty: 198
Lokalizacja: /dev/null
Pomógł: 2

Mhm dziwne ale u mnie nie działa
eclipse luna:
eclipse-cpp-luna-R-win32-x86_64
Windows 7 64 bit
Folder aplikacji
C:\avrtools\eclipse
folder eclipse gadget;
C:\avrtools\eclipse i pulpit był
Objawy:
Nie wykrywa uruchomienia eclipse
A workspace pokazuje ścieżkę c:\\ a rzeczywistości jest w katalogu moje dokumenty
Obrazek

_________________
sig off ;(



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 08:27 
Online
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2013
Posty: 102
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 0

Wszystko dobrze działa. Win 8.1 64bit, Eclipse Luna, Atmel toolchine. Super gadżecik!!! Myślę, że będzie dla mnie bardzo przydatny. Dzięki Panie Mirku!!!

_________________
Mój Serwer AVR - http://msavr.besaba.com



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 08:27 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

foreste napisał(a):
Nie wykrywa uruchomienia eclipse
A workspace pokazuje ścieżkę c:\\ a rzeczywistości jest w katalogu moje dokumenty


hmm już myślałem że na Win7 nie działa ... bo akurat nie testowałem na Win7 wcześniej, ale teraz specjalnie odpaliłem i proszę

Obrazek

Jak widać śmiga ładnie ...

Fakt, że jak się pierwszy raz program odpali to i u mnie dokąd nie wykryje Eclipsa to pokazuje się na dole

C:\\

ale jak tylko wykrył Eclipse po uruchomieniu i workspace to od razu ładnie wszystko się pokazało ...

------------------------------------------------------

czy ktoś jeszcze testował program na Win7 ? czy komuś jeszcze dzieje się podobny przypadek jak u foreste ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 08:42 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012
Posty: 198
Lokalizacja: /dev/null
Pomógł: 2

mirekk36 napisał(a):
foreste napisał(a):
Nie wykrywa uruchomienia eclipse
A workspace pokazuje ścieżkę c:\\ a rzeczywistości jest w katalogu moje dokumenty


hmm już myślałem że na Win7 nie działa ... bo akurat nie testowałem na Win7 wcześniej, ale teraz specjalnie odpaliłem i proszę

Obrazek

Jak widać śmiga ładnie ...

Fakt, że jak się pierwszy raz program odpali to i u mnie dokąd nie wykryje Eclipsa to pokazuje się na dole

C:\\

ale jak tylko wykrył Eclipse po uruchomieniu i workspace to od razu ładnie wszystko się pokazało ...

------------------------------------------------------

czy ktoś jeszcze testował program na Win7 ? czy komuś jeszcze dzieje się podobny przypadek jak u foreste ?

No to zapraszam pana na teamviever to pan sie przekona ze nie działa :).
Ps czemu ten program łączy z internetem z pewnym adresem ip firewall wykrył aktywność tego programu

_________________
sig off ;(



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 08:57 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 paź 2013
Posty: 38
Lokalizacja: Gdańsk
Pomógł: 0

U mnie wersja Indigo z WinAVR na Win7 działa. Wszystko u mnie jest w porządku, program działa tak jak powinien. Przy okazji gratulacje, na pewno przyda się nieraz!

mirekk36 napisał(a):
Fakt, że jak się pierwszy raz program odpali to i u mnie dokąd nie wykryje Eclipsa to pokazuje się na dole

C:\\

ale jak tylko wykrył Eclipse po uruchomieniu i workspace to od razu ładnie wszystko się pokazało ...


Dokładnie.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 09:11 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

foreste napisał(a):
Ps czemu ten program łączy z internetem z pewnym adresem ip firewall wykrył aktywność tego programu


Pokaż mi chociaż jeden mój program, który się nie łączy z internetem ? ... jeśli mi nie ufasz - proste - nie używaj. Jest to spowodowane tym, że program odpytuje serwer atnela o pewne rzeczy - stąd ta aktywność.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 09:13 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3303
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Win 7 64

Eclipse Indigo uruchamiane z C:// - > działa
Eclipse Ganymade uruchamiane z pendrive (H://) - > nie wykrywa kompilacji.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 09:16 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

UAKTUALNIENIE PROGRAMU ver:1.0.1 ;)

oto nowe fiuczersy i poprawki ;)

1. okazało się, że gdy przekroczymy limity pamięci to w paskach pokazywało się nadal 100% i mogło to umknąć naszym oczom, że przekroczyliśmy dopuszczalny zakres pamięci po kompilacji, dlatego teraz dzieje się tak ;)

Obrazek

2. przy okazji widzicie na obrazku wyżej - że pojawiła się częstotliwość F_CPU ale pokazuje się tylko po kompilacji zgodnie z informacją na obrazku wyżej. A gdy już zrobimy opcję CLEAN + BUILD ;) ... to proszę widzimy F_CPU

Obrazek

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

Jaglarz napisał(a):
Win 7 64

Eclipse Indigo uruchamiane z C:// - > działa
Eclipse Ganymade uruchamiane z pendrive (H://) - > nie wykrywa kompilacji.


Jagi a jak odpalasz Ganymade z dysku to śmiga ? ... hmmm nie kombinowałem z pendrajwa - ale spróbuję i tego wyczynu ;) zobaczę co może się dziać

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 09:32 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 lip 2012
Posty: 238
Pomógł: 5

Witam :)
Ja zacznę inaczej - program fajny ale widziałbym jeszcze opcje taką:
- aby programik liczył czas jak długo otwarty mamy projekt , czas sumaryczny co by orientacyjnie można było wiedzieć ile się siedziało nad czymś :)
- kolejną przydatną opcją by mogło być tworzenie takiej historii tych danych czyli ile po kompilacji zajmuje dany projekt, wtedy już łatwo by było dorobić żeby wyświetlał różnice w wielkości od poprzedniej kompilacji...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 10:00 
Offline
Tech-support
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2013
Posty: 3796
Lokalizacja: Grudziądz
Pomógł: 143

xbary napisał(a):
Witam :)
Ja zacznę inaczej - program fajny ale widziałbym jeszcze opcje taką:
- aby programik liczył czas jak długo otwarty mamy projekt , czas sumaryczny co by orientacyjnie można było wiedzieć ile się siedziało nad czymś :)
- kolejną przydatną opcją by mogło być tworzenie takiej historii tych danych czyli ile po kompilacji zajmuje dany projekt, wtedy już łatwo by było dorobić żeby wyświetlał różnice w wielkości od poprzedniej kompilacji...

Odpalam kompa i będę testował ale opcja godna nakładu prac Mirka w gadżet :)

Namazane ze smarta.

_________________
Usługi druku przestrzennego - www.drumik.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 10:25 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 29 mar 2012
Posty: 563
Lokalizacja: Jaworzno
Pomógł: 37

xbary napisał(a):
Witam :)
Ja zacznę inaczej - program fajny ale widziałbym jeszcze opcje taką:
- aby programik liczył czas jak długo otwarty mamy projekt , czas sumaryczny co by orientacyjnie można było wiedzieć ile się siedziało nad czymś :)
- kolejną przydatną opcją by mogło być tworzenie takiej historii tych danych czyli ile po kompilacji zajmuje dany projekt, wtedy już łatwo by było dorobić żeby wyświetlał różnice w wielkości od poprzedniej kompilacji...

Przepraszam, ale dla mnie przerost formy nad treścią taki pomysł. Jak chcę zbudować projekt od początku do końca, to nie patrzę na czas poświęcony jego wykonaniu tylko dążę do tego aby go zrealizować. Co mi z takiej informacji, że nad prostym projektem siedziałem 3 dni, a trudniejszym 3 miesiące? To przecież się wie, po co to liczyć i Mirkowi szanowną d... zawracać.

_________________
Pozdrawiam



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 10:46 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

Piotrek_P napisał(a):
Przepraszam, ale dla mnie przerost formy nad treścią taki pomysł. Jak chcę zbudować projekt od początku do końca, to nie patrzę na czas poświęcony jego wykonaniu tylko dążę do tego aby go zrealizować. Co mi z takiej informacji, że nad prostym projektem siedziałem 3 dni, a trudniejszym 3 miesiące? To przecież się wie, po co to liczyć i Mirkowi szanowną d... zawracać.


No, Panowie ale proszę o spokój i bez taki tekstów o d.... ..... Naprawdę chociażby nie wiem co ... to tego typu wypowiedzi nie są godne tradycji naszego forum ok? Bardzo o to proszę

Tymczasem podpowiem, tym bardziej że kolega Piotrek_P, pewnie nie wie w czym rzecz ... Tego typu funkcjonalność która zliczałaby czas ile siedzimy nad projektem wcale nie jest pozbawiona sensu. Co więcej - mało jest programów, które dają takie funkcjonalności a bywają one BARDZO ALE TO BARDZO PRZYYDATNE .... dlaczego ?

Ano dlatego - że gdy ktoś już rozumie w życiu dokładnie co oznacza powiedzenie "CZAS TO PIENIĄDZ" ... to wtedy też łatwiej określić np klientowi, dla którego piszemy soft - ZA ILE ma on być? ! .... Bo kto będzie pamiętał po kilku miesiącach ile tak naprawdę godzin spędził nad projektem ? Mało kto albo NIKT. Wtedy przydają się takie narzędzia i ja dawniej sam pisałem takie timery na PC, które zliczały czas pracy nad projektem w Delphi i to dla całego zespołu programistów ....

Więc absolutnie takie opcje mają sens .... inną rzeczą jest to, że rzeczywiście ciężko byłoby mi to implementować - bo to już zabawa na dłuższe wieczory żeby to zrobić dobrze i z głową ... Ale nie mówię że nigdy się nad tym nie pochylę bo słusznie kolega xbary zauważył, że akurat skoro już jest TYLE zrobione to w sumie można by i o takiej funkcjonalności pomyśleć ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 11:08 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3303
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

Piotrek_P napisał(a):
xbary napisał(a):
Witam :)
Ja zacznę inaczej - program fajny ale widziałbym jeszcze opcje taką:
- aby programik liczył czas jak długo otwarty mamy projekt , czas sumaryczny co by orientacyjnie można było wiedzieć ile się siedziało nad czymś :)
- kolejną przydatną opcją by mogło być tworzenie takiej historii tych danych czyli ile po kompilacji zajmuje dany projekt, wtedy już łatwo by było dorobić żeby wyświetlał różnice w wielkości od poprzedniej kompilacji...

Przepraszam, ale dla mnie przerost formy nad treścią taki pomysł. Jak chcę zbudować projekt od początku do końca, to nie patrzę na czas poświęcony jego wykonaniu tylko dążę do tego aby go zrealizować. Co mi z takiej informacji, że nad prostym projektem siedziałem 3 dni, a trudniejszym 3 miesiące? To przecież się wie, po co to liczyć i Mirkowi szanowną d... zawracać.


Dokładnie tak, ta opcja w/g mnie raczej jest zbędna.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 11:13 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

Dobrze Panowie a na razie zostawiając tę opcję na boku ...

AKTUALIZACJA ver:1.0.2

małe poprawki - już okno powinno się pokazywać poprawnie po ukryciu i pokazaniu na nowo
poza tym poprawione formatowanie wyświetlania F_CPU bo dla kwarca 20MHz pokazywało się tak: 20000 000 Hz, a teraz tak: 20 000 000 Hz ;)

ale ....... ale jeśli komuś ŹLE DZIAŁA to proszę pokazać mi zawartość pliku o nazwie "process.txt". który teraz tworzy się przejściowo w folderze programu .... To mi pomoże znaleźć BUG'a prawdopodobnie ok ? aha UWAGA! ... tylko zawartość tego pliku proszę pokazać przy odpalonym ECLIPSE ok?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 11:24 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwi 2013
Posty: 187
Lokalizacja: Kobiernice
Pomógł: 13

Gadget świetny, na pewno będę z niego korzystał :D Jedno zapytanko odnośnie możliwości programu: Czy można by dodać opcję wyświetlania nazwy programatora ustawionego w projekcie?

_________________
zapraszam na bloga http://bakcyl8bit.blogspot.com/



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 11:26 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3303
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 88

mirekk36 napisał(a):
Jagi a jak odpalasz Ganymade z dysku to śmiga ? ... hmmm nie kombinowałem z pendrajwa - ale spróbuję i tego wyczynu ;) zobaczę co może się dziać


Ganymade uruchomiony z C: a Workspace z pendriva, nie wykrywany (także najnowsza wersja);

uruchomiony z C:, workspace na C:, też nie działa

plik:

Kod:
128968;C:\eclipse32_ganymade\eclipse.exe;C:\eclipse32_ganymade\workspace



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 11:38 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

Jaglarz napisał(a):
mirekk36 napisał(a):
Jagi a jak odpalasz Ganymade z dysku to śmiga ? ... hmmm nie kombinowałem z pendrajwa - ale spróbuję i tego wyczynu ;) zobaczę co może się dziać


Ganymade uruchomiony z C: a Workspace z pendriva, nie wykrywany (także najnowsza wersja);

uruchomiony z C:, workspace na C:, też nie działa

plik:

Kod:
128968;C:\eclipse32_ganymade\eclipse.exe;C:\eclipse32_ganymade\workspace


ok Jagi czyli ganymade (staruszek) ma informacje w innych plikach zapisywane niż najnowsze wersje - więc może być problem - ale na razie poczekajmy - ja zobaczę czy gdzieś mam jeszcze tego szrocika i popróbuję

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

artur85 napisał(a):
Gadget świetny, na pewno będę z niego korzystał :D Jedno zapytanko odnośnie możliwości programu: Czy można by dodać opcję wyświetlania nazwy programatora ustawionego w projekcie?


programator powiadasz ? ;) hmmm sprawdzę ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 11:58 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 12 sty 2014
Posty: 14
Pomógł: 0

Witam
Idę za prośbą Mirka z Youtube i wrzucam prinscen z mojego ekranu.

Obrazek

Okienko z komunikatem o błędzie wyskakuje również po kilku minutach mimo zamkniętego Eclipse.
Jak widać na zrzucie nie ma też ścieżki do workcpace.
Pozdrawiam



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 12:37 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

enzam napisał(a):
Idę za prośbą Mirka z Youtube i wrzucam prinscen z mojego ekranu.


Super dzięki ale hmm dziwny jak dla mnie komunikat bo nie z mojego programu tylko gdzieś z głębi ... ale dobra - ważne że coś jest to dorwiemy BUG'a

tylko jeszcze powiedz mi jaki masz windows no i jaką wersję ECLIPSE odpalasz - to ważne - ok ?

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

czekam pilnie na info bo siedzę teraz przy rozgrzebanym kodzie

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 13:50 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 gru 2013
Posty: 183
Pomógł: 6

enzam napisał(a):
Witam
Idę za prośbą Mirka z Youtube i wrzucam prinscen z mojego ekranu.

Obrazek

Okienko z komunikatem o błędzie wyskakuje również po kilku minutach mimo zamkniętego Eclipse.
Jak widać na zrzucie nie ma też ścieżki do workcpace.
Pozdrawiam

Miałem ten sam problem tzn. pojawił się ten sam komunikat. Dodam że w pierwszej wersjii 1.0.0 nie było takiego komunikatu



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 14:28 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

rajmund96 napisał(a):
Miałem ten sam problem tzn. pojawił się ten sam komunikat. Dodam że w pierwszej wersjii 1.0.0 nie było takiego komunikatu


oo a to dziwne ...

a pytałem jaki windows i jaki eclipse ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 15:18 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013
Posty: 151
Lokalizacja: Silesia - P-ce
Pomógł: 9

Witam.

Mam podobny problem jak foreste, tzn. program nie wykrywa mi eclipsa. W pliku process jest pusto. Mam windowsa 7 64-bity, a eclipsa indigo.

Co do problemu kolegi rajmund96 - może masz ten gadżet na dysku gdzie jest dozwolony zapis tylko przez administratora, np. na C. W tej nowej wersji program sam tworzy i modyfikuje plik, a windows może temu zabraniać i dlatego masz taki problem. Spróbuj skopiować do innego folderu, a najlepiej na inną partycję ten program.

_________________
Niewiele trzeba by być szczęślwym.Wystarczy chcieć



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 15:40 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

danielos napisał(a):
Mam podobny problem jak foreste, t


Ja właśnie godzinę temu siedziałem zdalnie na kompie foreste i okazało się ku mojemu zdumieniu że mój program nie potrafi odczytać ścieżki do procesu ECLIPSE, tzn sam proces widzi ale nie widzi jego ścieżki i stąd problem niestety. Co ciekawe ten problem jest TYLKO na niektórych kompach ... ale zaraz piszesz że masz Win7 64-bit .... a ja sprawdzałem na Win7 32-bit - może to z tego powodu kurczę .... hmmm no to byłby trop ... może mi się uda coś tu sprawdzić

W końcu jakaś informacja o systemie i eclipse przy opisie błędu bo wcześniej koledzy ani słowa o tym nie powiedzieli

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 18:51 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 12 sty 2014
Posty: 14
Pomógł: 0

mirekk36 napisał(a):
enzam napisał(a):
Idę za prośbą Mirka z Youtube i wrzucam prinscen z mojego ekranu.


Super dzięki ale hmm dziwny jak dla mnie komunikat bo nie z mojego programu tylko gdzieś z głębi ... ale dobra - ważne że coś jest to dorwiemy BUG'a

tylko jeszcze powiedz mi jaki masz windows no i jaką wersję ECLIPSE odpalasz - to ważne - ok ?

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

czekam pilnie na info bo siedzę teraz przy rozgrzebanym kodzie


Moja wersja windowsa to windows xp home sp3 , jeśli chodzi o eclipse to testowałem na trzech wersjach:

Version: Juno Release Build id: 20120322-1740
Version: 3.4.2 Build id: M20090211-1700
Version: Indigo Service Release 1 Build id: 20110916-0149

Wersje raczej stare ale ten komunikat wywala nawet bez uruchomionego eclipse dokładnie co 5 min



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 sie 2014, o 19:06 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 24707
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 924

enzam napisał(a):
Wersje raczej stare ale ten komunikat wywala nawet bez uruchomionego eclipse dokładnie co 5 min


Być może dzisiaj późnym wieczorem będzie wersja 1.0.3 ... wtedy zobaczymy

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 679 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO