Witam,
przerobiłem sobie bibliotekę p. Mirka dotyczącą obsługi transceivera RFM69CW pod STM8, ogólnie różnica jest tylko jeśli chodzi o obsługę samego procesora reszta jest bardzo podobna patrząc na standardowy język C - dlatego postanowiłem napisać również tutaj ponieważ z tego co widzę, mało osób zagląda na dział ARM

.Więc, problem pojawia się w momencie gdy chcę zapisać coś do NIEKTÓRYCH rejestrów np. rejestr RegOpMode. Nie mogę zapisać wartości 0x0C, żeby wywołać tryb Tx. Rejestr po zapisie wygląda tak samo. Flaga nie jest kasowana - mija timeout i ciągle nic. W załączeniu dołączam przebiegi z oscyloskopu dla kanału 1) MISO, 2) MOSI, najpierw następuje zapis potem od razu odczyt wartości.
Nie mam pomysłu dlaczego transceiver nie chce zapisywać wartości akurat w to miejsce w rejestrze. Bo np. do rejestru związanego z częstotliwością nośną wszystko można zapisać bez żadnych problemów. W nocie również nie mogę znaleźć nic o żadnym write protection oprócz wywoływania funkcji zapis/odczyt poprzez wstawienie 1/0 na bicie MSB.
Gdyby ktoś pomógł to byłbym wdzięczny.