witam,
Jestem początkującym, robię projekcik związany z komunikacją uC Atmega i modułu GSM i przetwarzaniem danych otrzymanych z modułu GSM i z tym największy problem.
Wiem jak przesyłać i odbierać pojedyncze ramki, ale nie wiem jak zorganizować w programie tą komunikację, docelowo chciałbym odczytywać SMS zapisane na karcie SIM w module GSM a następnie je z czymś porównywać, na razie mam coś takiego i nie mam pomysłu jak odbierać długie stringi z modułu i przechowywać je w programie do momentu porównania.
Widziałem wiele przykładów implementacji bufora cyklicznego ale żadnego nie udało mi się z sukcesem zaimplementować...
Może ktoś zaproponować jakiś najprostszy sposób odbiór danych po UART i przechowanie go w programie, tak aby był nieblokujący.
Nie mam niestety bluebook'a.
Próba implementacji bufora cyklicznego, efekt jest taki, że po podłączeniu modułu GSM, uC powinien odebrać "MODEM STARTUP" a następnie go wysłać na terminal putty, a tak się nie dzieje.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.