Cześć,
Jestem po obejrzeniu poradnika o terminalu VT100. Swoją drogą super poradnik
Sprzęt na którym działam:
- Atmega32,
- Zestaw ATB 1.04
- Terminal putty,
Chciałbym krok po kroku tworzyć funkcję wysyłania/odbierania, aż w końcu sam zrobię pełną bibliotekę.
I tak, inicjalizacja wprost z noty katalogowej:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Wysyłanie pojedynczego znaku, również z noty katalogowej.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Znak wysyłam tak:
język c
Do tego wszystko pięknie działa.
Chciałbym wysyłać całe wyrazy. Prześledziłem jak to robi Pan Mirek i wstawiłem taką funkcję:
język c
Użyte są tu wskaźniki, niby wiem od czego one są ale jakby cała funkcja jest dla mnie nie zrozumiała. Poza tym jak używam jej w funkcji main to wyświetla mi się komunikat:
język c
język c
Mógłby ktoś wytłumaczyć mi o co chodzi w tej funkcji tak dość łopatologicznie ??
język c
I dlaczego nie działa mi wysyłanie całego wyrazu do terminala ??