Ja się spotkałem i to wiele razy

Najczęściej miałem jakiegoś okropnego babola, którego nie widziałem i losowo robiłem różne sztuczki, jak tutaj właśnie Kolega, a nawet czasami wydawało mi się, że już nota jest "uszkodzona" - w moim przypadku ZAWSZE kończyło się to oszukiwaniem samego siebie

Błąd był zawsze po mojej stronie.
Moje próby na M328P z różnymi portami i konfiguracjami dawały oczekiwane rezultaty, zgodne z notą, bibliotekę przepisywałem z poradnika i ruszyła właściwie od strzała.
Nic Kolega nie pisze o numerach portu na jakie próbuje się wbić, co oczywiste, każdy port ma "swoje" rejestry, nic nie pisze o takich parametrach jak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Oprócz tego jest jeszcze wiele miejsc, gdzie pewnie można zrobić babola.
Co do błędnych odczytów to na pewno masz dobrze zorganizowany filtr, który jest podstawą tej biblioteki? Schematu nie dałeś niestety ani jakiegoś obrazka jak to połączone, ciężko pomóc...
Kod który podałem to wycinek konfiguracji dla różnych portów mikrokontrolera, oba działały bezbłędnie.
Zapis:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Dla PCINT10 i 11 jest wg mnie niepoprawny.
PORTB to pcinty od 0-7, PORTC od 8-15, to mam sens jest logiczne i właściwe.