Witam
Częstotliwość impulsów to 64Hz, wypełnienie od 10% do 80%. Reguluję wypełnienie i układ zachowuje się jak opisałem wyżej czyli do pewnej wielkości jest ok później klapa.
Impulsy mam z generatora na układzie TL494 (mały moduł na płytce kupiony na Allegro).
Również zastanawiałem się czy problem nie jest po stronie sprzętowej więc dla testu zrobiłem tak
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Podglądam oscyloskopem przebieg "oryginalny" oraz przebieg na diodzie LED i jest identyczny. Wniosek z tego, że przerwanie dobrze się wykonuje bo gdy przychodzi zbocze rosnące zapala diodę, zbocze opadające ją gasi.
Obserwując przebieg badany również nie widzę, żadnych niechcianych impulsów. Dodatkowo podłączyłem tez inny generator (układ z AVT z wieloma DIP switchami) i jest tak samo.
Kurde zaczyna mnie to wkurzać, wciąż jakieś kłody, non stop pod górkę a najgorsze jest to, że to ja gdzieś robię błąd.
edit
Nie ma to większego znaczenia, ale dopiszę procesor Atmega32, 11059200 Hz
edit
QuadManZastanowiło mnie coś w twojej wypowiedzi więc jeszcze raz sprawdziłem układ od strony sprzętu i wygląd na to, że winny jest generator TL494. Podłączyłem jeszcze raz generator impulsów AVT2633 i jest ok. Reguluję wypełnienie w szerokim zakresie a w terminalu mam piękne wyniki od pojedynczych wartości do np 18000. Wniosek z tego, że wcześniej w ferworze walki zacząłem deptać po swoich śladach i jednak coś nie do końca właściwie sprawdziłem z zamieniając generatory.
Tak czy siak dziękuję za pomoc wszystkim, mam nadzieję, że teraz ruszę z miejsca w poszukiwaniu kolejnych problemów
Dzięki.