Witam
Otóż bawiłem się dzisiaj conieco czujniczkiem ultradźwiękowym i napotkałem taki problem. Otóż: do zliczania czasu stanu wysokiego używam wejścia ICP (w HC-SR04 czas stanu wysokiego w us odpowiada odległości)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
No i wsyzstko pieknie działa, ale chciałbym że wyświetlał mi wynik w konsoli (połączyłem się z PC przez max232) co np.20ms. Napisałem coś takiego:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
I teraz tutaj mam problem bo nie za bardzo mam pomysł jak to sobie wykombinować. Zrobiłem taką pętlę for:
język c
I zadziałało by to dobrze gdybym programował liniowo, czyli nie używał przerwania. Natomiast gdy używam przerwania to nie mam pomysłu gdzie to "opóźnienie" wrzucić. Do obsługi przerwania przecież nie wrzucę bo to jest wejście przechwytujące.
Dla pełnego obrazu sytuacji wrzucam pełny kod - opóźnieniem przy przycisku nie należy się przejmować bo w finalnej wersji będzie to zupełnie inaczej rozwiązane( sygnał START z aplikacji z PC).
język c