Witajcie.
W wolnym czasie robię sobie coś w rodzaju komputerka spalania do mojego samochodu. Małymi krokami dotarłem do celu, udało mi się to wszystko ogarnąć, wyświetlam sobie spalanie na dużym wyświetlaczu (FT811 5 cali). Problem pojawił się wtedy gdy chciałem przenieść ten projekt na malutki wyświetlacz OLED. Kody są praktycznie identyczne, zmienia się tylko sposób wysyłania danych do wyświetlacza w celu wyświetlenia. Chodzi o to, że gdy używam dużego LCD wyniki są bardzo zbliżone do rzeczywistych. Gdy chcę to zrobić na małym OLED, wyniki są inne tzn. wskazania są zbyt małe.
Poniżej fragmenty kodu odpowiedzialne za obliczanie spalania(tutaj konkretnie spalanie na godzinę). Mam nadzieję, że tyle wystarczy aby ktoś mnie naprowadził co robię źle.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
PĘTLA GŁÓWNA
język c
W obydwu projektach używam tych samych kodów do obliczania spalania, różnice jest jak już mówiłem tylko w pętli while(poniżej pętla while programu który źle wskazuje spalanie)
język c