Witam,
mam problem i proszę o pomoc w sprawie kodu do w/w poradnika pana Mirka. Otóż pobrałem kod z bloga, zaimportowałem do Eclipsa i po kompilacji wyrzuca w całym projekcie "DS3231" błąd. Przejrzałem wszystkie pliki odnośnie LCD i I2C_TWI i ku mojemu zaskoczeniu w żadnym z nich nic nie widać tylko jak wspomniałem wcześniej w całym projekcie. Wkleję poniżej kod programu i wynik po kompilacji bez bibliotek do LCD i I2C które można zaimportować z BLUEBOOK-a i proszę o analizę:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
07:35:00 **** Incremental Build of configuration Debug for project RTC_DS3231 ****
make all
'Building file: ../main.c'
'Invoking: AVR Compiler'
avr-gcc -Wall -g2 -gstabs -O0 -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -std=gnu99 -funsigned-char -funsigned-bitfields -mmcu=atmega32 -DF_CPU=11059200UL -MMD -MP -MF"main.d" -MT"main.o" -c -o "main.o" "../main.c"
In file included from ../main.c:12:0:
c:\program files (x86)\atmel\avr tools\avr toolchain\avr\include\util\delay.h:95:3: warning: #warning "Compiler optimizations disabled; functions from <util/delay.h> won't work as designed" [-Wcpp]
# warning "Compiler optimizations disabled; functions from <util/delay.h> won't work as designed"
^
'Finished building: ../main.c'
' '
'Building target: RTC_DS3231.elf'
'Invoking: AVR C Linker'
avr-gcc -Wl,-Map,RTC_DS3231.map -mmcu=atmega32 -o "RTC_DS3231.elf" ./LCD/lcd44780.o ./I2C_TWI/i2c_twi.o ./main.o
'Finished building target: RTC_DS3231.elf'
' '
'Invoking: AVR Create Extended Listing'
avr-objdump -h -S RTC_DS3231.elf >"RTC_DS3231.lss"
'Finished building: RTC_DS3231.lss'
' '
'Invoking: Print Size'
avr-size --format=avr --mcu=atmega32 RTC_DS3231.elf
AVR Memory Usage
----------------
Device: atmega32
Program: 7806 bytes (23.8% Full)