Witam,
Panowie, mam taki problem, przy tworzeniu/edycji pliku ioxxx.h:
- Nazwy bitów w rejestrze można zmieniać dowolnie a jedynym czynnikiem wiążącym jest numer tego bitu, przykład:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
- Nazwy rejestrów również można zmieniać praktycznie dowolnie, pamiętają o makrze _SFR_IO8(0xXX)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
I dalej rodzą się pytania:
1. Czy nazwę przerwania można zamienić w taki sposób? :
język c
Czy może też ten przyrostek "_vect" jest konieczny bo wykorzystują go jakieś moduły toolchaina (asembler/linker/kompilator)?
2. W jakim celu wykorzystywany jest również taki zapis? O ile drugi zapis już definiuje numer wektora, a trzeci jest starym standardem zapisu to po co ten pierwszy? Czy (jak wyżej) jest on wykorzystywany przez narzędzia toolchaina?
język c
3. Ogółem mam wątpliwości gdzie wykorzystywane są makra z poniższego zapisu i w jakim stopniu można je zmieniać? :
język c