Witam wszystkich,
Od jakiegoś czasu próbuję zrobić w urządzeniu przyjemny interfejs, żeby użytkownik mógł sobie z poziomu sterownika wybrać dostępną sieć i się z nią połączyć. Od razu pomyślałem o parsowaniu treści przesłanej przez moduł Wifi232 po zadaniu komendy AT+WSCAN

i delikatnie zmodyfikowałem funkcję str_parse z poradnika - zapis nazw sieci do tablicy dwuwymiarowej
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
no i tak by wyglądało to co dzieje się w mainie:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
jeszcze gwoli ścisłości funkcja show networks
język c
i definicja w headerze
język c
Problem polega na tym, że pokazują mi się jakieś śmieci jak przewijam listę sieci góra dół za pomocą fukcji show_networks. Tzn. częściowe nazwy sieci, częściowe adresy MAC. Czy mógłbym prosić o podpowiedź co mogę robić nie tak? Czy jakiś błąd w funkcji parsującej? Czy może ktoś z Was ma doświadczenie i mógłbym prosić o podpowiedź jak w najprostszy sposób można zrobić interfejs do połączenia się z wybraną dostępną siecią?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!