Cytuj:
Kolego piszesz że zastępujesz czujnik Hall'a przyciskiem a nie widzę tam żadnej eliminacji drgań styków, no to nie dziwne że jakieś losowe liczby ci tam wyświetla.
Poniżej w kodzie dalej nie wprowadziłem żadnej eliminacji drgania styków, a mimo to działa tak jak powinno. Kiedyś na pewno się dowiem czemu tak się działo. Obecny kod funkcji zamieszczam poniżej i wywołuję ją w pętli głównej - rpm(0,0);
Wszystko na tą chwilę działa tak jak bym tego oczekiwał, nie wiem natomiast jak będzie się to zachowywało z czujnikiem halla i wskazywaniem prędkości (dokładność pomiaru większa niż w tej chwili nie jest wymagana).
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Mam takie pytanie, chciałbym stworzyć sobie funkcję testującą, która miała by za zadanie sprawdzić poprawność działania jakiegoś układu (w tym momencie nie ważne). Warunkiem uruchomienia funkcji chciałbym by była zmienna pochodząca z funkcji rpm(); -
obroty. W jaki sposób mogę przekazać jej wartość do nowej funkcji test_start_up(); wskaźnik ?