Witam,
Jestem początkującym w programowaniu. Ostatnio postanowiłem stworzyć stację meteorologiczną z wykorzystaniem modułów komunikacyjnych nRF24L01. Układ mam stworzony na płytkach stykowych, korzystam z Atmegi8a zarówno dla nadajnika jak i odbiornika. nRF oczywiście zasilany 3,3V. Wyniki zamierzam wyświetlać na terminalu (Putty), komunikacja poprzez RS-232. Początkowo próbuję przesłać tablicę znaków, aby sprawdzić działanie przesyłania, aby następnie móc dodać część z czujnikami, jednak już na tym punkcie mam problem, ponieważ odbiornik nic nie wyświetla.
Korzystam ze znanej biblioteki nrf
http://www.tinkerer.eu/AVRLib/nRF24L01/ Nadajnik
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Odbiornik
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
SPI.c
język c
mirf.h
język c
Bardzo bym dziękował za pomoc, ponieważ od kilku dni nie potrafię znaleźć błędu.
Pozdrawiam