witam !
Z 1 książki przeanalizowałem komunikacje rs232-działa.Odpalone za 1 razem.
Z GB przekopiowałem przykład(zmieniłem baud rate na 9600,wew RC na 8 MHz).
Układ wyświetla ekran powitalny,następnie wchodzi do pętli głównej i ....nic
Układ zbudowany tylko i wyłącznie z atmegi32 i jednej diody zamiast wyświetlacza alfanumerycznego.
jedyne co chce osiągnać to odpowiedzi na najprostsze komendy,tak żeby poznać istotę działanie[moduły BT w drodze ].
Program główny po drobnych modyfikacjach:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Oprócz tego w pliku mkuart.h zmieniłem baud_rate i zakomentowałem linie
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Na początku zapalam diodę ,potem w funkcji : UART_RX_STR_EVENT dodałem linie LED_OFF tak żeby mieć sygnał gdy dotrą dane do atmegi.
język c
Problem w tym że po odpalenie Realterm wyświetla się napis ,potem program wchodzi w pętle główną
i od razu gasi diodę ( a przecież skoro nie wysyłam nic to powinien wyjść i po 300ms znów zapalić diodę) , i milczy,nie reaguje na żadne komendy(Wysyłam w RT np: "AT" lub "ATI" ,próbowałem też z "AT\r\n" ," AT\n" ale nic z tego.
Dodam że układ zbudowany na płytce stykowej ,zasilanie bezpośrednio z przejściówki
http://www.sibit.pl/sklep/konwerter-usb-rs232ttl-(v2).htmlProgram z BB działał bez zarzutów.