No mnie bardzo dziwi fakt, że kolega nie wie jak sprawdzić (parsować stringi), skoro ma zieloną książkę a tam nie dość, że jest to PRECYZYJNIE opisane to jeszcze są wstępne przykłady, działające przykłady na DVD. Co więcej zakładając, że już się śmiga ten rozdział z zielonej książki to ja zwykle zakładam, że ktoś dobrze przerobił przynajmniej Bluebooka - bo z tego:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
widać, że no albo jednak kolega w ogóle nie zaglądał dalej do tej książki lub do bluebooka i być może w ogóle nie zna jeszcze totalnych podstaw dotyczących tablic i stringów w języku C. Bez tego niestety będzie masakra.
Tymczasem tak jak koledzy wyżej podpowiadają - to nie język C++ i trzeba porównywać tablice ... komendami które tu wyżej padły ... ale też na prawdę polecam zajrzyj ociupinkę dalej do książki bo w funkcji do parsowania komend AT no masz pokazane i omówione to. Jeśli czegoś tam nie rozumiesz to zadaj pytanie czego - wtedy łatwiej będzie pomóc.
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]Kris3 napisał(a):
Krauser napisał(a):
W języku C łańcuchów znaków nie da się porównać z użyciem operatora ==. Do tego służą funkcje strcm i podobne dostępne w string.h. Spróbuj tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
czy możesz opisać jak to działa w nawiasach podajesz string odebrany i porównywany?
A tu przecież kolega podał już tobie wprost gotowy przykład do twojego przykładu wręcz te same zmienne więc nie widzisz w swoim kodzie co to jest "str" i "a"
www.youtube.com/mirekk36 ]