Bielku napisał(a):
więc to nie wina FatFS.
od początku to mówiłem
Bielku napisał(a):
Radzę sobie z czytaniem całkiem dobrze
wirzę i nigdy nie mówiłem że jest inaczej - ale już z zadawaniem pytań to sobie kolega KOMPLETNIE nie radzi no bo teraz proszę jest kolejne pytanie typu:
"no dobra wszystko już poprawiłem jak na blogu ale teraz mi nie działa przez UART bo mam krzaki, co może być powodem?"
sorry ale mi już ręce opadają
albo pokażesz krótki testowy kod co robisz - i od samego początku trzeba było to robić - mówię to bodajże w co drugim poradniku, że jak coś nie działa - to testuj to dzieląc problem na mniejsze kawałki i na mniejszym kodzie - zamiast doszukiwać się problemu w całym swoim projekcie czyli np w FatFS
no co za problem stworzyć kod - KILKA kurczę linijek gdzie tworzę sobie np string, później tablicę wskaźników do której podpinam ten string, później inicjalizuję w main UART, później w pętli while - wysyłam co sekundę tenże string
kurza melodia no co za problem to pokazać tak, żeby np ktoś kto czyta pytanie mógł wręcz wziąć mychą zaznaczyć - COPY&PASTE wkleić do siebie do Eclipsa i sprawdzić co się dzieje - żeby ci od razu coś podpowiedzieć - NIE ! ... ty wolisz rozpocząć kolejną turę kalamburów - skończyły się kalambury z TafFS teraz będę cię przekonywał żebyś pokazał coś z UART co robisz ? No toż to już jest .... nie powiem co ....
przecież krzaki na uart możesz nawet dostawać z tak głupiego powodu że np coś źle ustawiłeś w transmisji - a kod testowy by wszystko wyjaśnił - jak ja bym miał zadać to pytanie to bym do jasnej ciasnej dołączył do tego tego typu kod
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]obiecuję, że jak kolejny raz zadasz kalambura zamiast porządnie zadanego pytania to ja znikam z tego wątku - może ktoś inny pomoże .... bo ja wymięknę
www.youtube.com/mirekk36 ]