Próbuje przerobić dla swoich potrzeb kod z BB z lekcji 15 "TEST_Petit_FS". Moim celem jest nadpisywanie kolejnych linijek w istniejącym pliku *.txt. Wykorzystuję w tym celu funkcję "pf_lseek" zawartą w bibliotekach kodu z DVD, której chyba do końca nie rozumie... Napisałem prostą pętlę testową:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Do generowania pustego pliku *.txt używam programu PetitGen.exe P.Mirka i zauważyłem że niezależnie od wielkości wygenerowanego pliku najczęściej co 1000 bajtów zaczyna się nowa linijka- stąd te "obliczenie miejsca startu zapisu". Ale właśnie w tym problem że nie zawsze co 1000... Proszę, oto efekt powyższej pętli, zobaczcie że nie każda linijka tekstu zaczyna się równo co 1000:

Proszę więc o podpowiedź jak biblioteka PetitFS widzi rozmieszczenie bajtów w takim pliku tekstowym, co zrobić żeby początek każdej linijki był możliwy do obliczenia a nie taki zgadywany przez moje przypuszczenia "na oko" że co 1000 i skąd się biorą te dziwne apostrofy?