Witam serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem i nie chciałbym być od razu skarany za natychmiastową chęć wiedzy

W planach mam pewien projekt, który uwzględnia równoczesne sterowanie kilkoma serwami.
Czytałem o serwach na wielu forach, nieco już udało mi się dowiedzieć.
Jednak nie do końca i wydaje mi się że z małą pomocą uda mi się rozwiązać mój problem.
Znam zasadę działania serwo, wiem że 1,5ms to pozycja centralna, obrót w prawo - około 1,7-2,1ms, w lewo 0,7-1,1ms.
Potrafię zaprogramować takie pojedyncze serwo wykorzystując delay'e bądź też prosty timer odliczający czas i zmieniający stan impulsu sterującego serwo.
Zależy mi na sterowaniu programowym, wyczytałem, że bez procedur przerwań się nie obędzie i na pewno nie ma co nawet zaczynać z delay'ami (p. M. Kardaś dość poważnie to podkreślał w jednym z postów).
Czy byłby ktoś w stanie polecić mi jakąś literaturę dotyczącą servo i ich sterowania? Ewentualnie wykorzystanie serwo w sterowaniu manipulatorami/robotami kroczacymi itp.
Blue book Kardasia posiadam, Francuza planuję do tego poczytać.
Nie szukam gotowców, chcę dokładnie zrozumieć sposób w jaki mógłbym tym sterować. Może ktoś byłby w stanie w prosty sposób wytłumaczyć zasady jakich powinienem się trzymać sterując (może na początek) dwoma serwami? Ale tak jak wyżej pisałem, jednocześnie i niezależnie od siebie. Nie bardzo wiem w jaki sposób wykorzystać przerwania.
Pozdrawiam