W Bluebooku praktycznie nie znajdziesz przykładów z zastosowaniem tego operatora bo tu kłaniają się już ostrzejsze, że tak powiem działania na wskaźnikach ... a w Bluebooku poznajemy ich podstawy ...
Za to w Greenbooku już masz pokazanych sporo zastosowań ....
Ale nie ma problemu mogę tutaj tobie uprzedzić fakty

Jeśli masz np strukturę:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i powołasz sobie zmienną:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i zaraz potem gdzieś wskaźnik np:
język c
to później gdy będziesz chciał za pomocą wskaźnika odwoływać się do pól struktury będziesz mógł hmm tfuuu będziesz MUSIAŁ użyć tego tajemniczego operatora zamiast KROPKI, czyli gdy odwołujesz się przez zmienną czas, do pól struktury to piszesz tak:
język c
natomiast gdy za pomocą wskaźnika to:
język c
podobnie gdy do jakiejś funkcji przekażesz wskaźnik tej struktury np:
język c
jaśniej ? .... jeśli nie to jednak polecam Greenbooka bo tam jest sporo kodów w których opisuję różne praktyczne zastosowania tego operatora a nie tylko takie teoretyczne jak tu napisałem.
www.youtube.com/mirekk36 ]